CAMİDE ÇOCUK SESİ VATANDAŞIN NEŞESİ

CAMİDE ÇOCUK SESİ VATANDAŞIN NEŞESİ

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm camii ve kuran kurslarında yaz tatili boyunca Kur’an-ı Kerim, siyer, ibadet, ahlâk ve dini bilgilerin verileceği Yaz Kur’an Kursları 25 Haziran 2018 tarihi Pazartesi günü itibariyle açıldı.

Yaz Kur’an Kurslarının başlaması nedeniyle Merkez Yediler Camiinde bir program düzenlendi.

camide-cocuk-sesi-vatandasin-nesesi2.jpg

Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi temasıyla eğitim dönemine başlayan yaz kurslarının açılışına; İl Müftüsü Necati Akkuş, Din Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Aksoy, İmam Hatipler, Öğrenci velileri ve Öğrenciler katıldı.

İl Müftüsü Necati Akkuş, programda yaptığı açılış konuşmasında,“Öğrencilerimiz için bugün Kur’an kurslarımız başlamış oldu. Bilecik İl Müftülüğümüz bünyesindeki kurslar açıldı ve öğrenciler Kur’an eğitimini almaya başladılar. Bu kurslarda çocuklarımız dini eğitimin temelini ve Vatan sevgisi, birlik, beraberlik ve bunun gibi milli ve manevi değerleri öğrenecekler. Öğretici hocalarımız en iyi şekilde burada derslerini verecekler. Haftada 5 gün, 3’er saat halinde kurslarımız gerçekleşecektir. Kurslarımız 3’er dönem olup, her dönem içinde kayıtlar yenilenecektir” dedi.

Diğer yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur'an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. "Dinimi Öğreniyorum, Etkinlik Kitabım" kitapları yanında Diyanet'in çocuklara yönelik yayınları da yardımcı materyal olarak kullanılabilecek.

camide-cocuk-sesi-vatandasin-nesesi3.jpg

Yaz kurslarına devam etmek isteyen öğrenciler için kayıtlar devam ediyor. Öğrenciler, yaz kursuna devam etmek istedikleri camilerden ve Kur'an kurslarından kayıtlarını yaptırabilirler.

25 Haziran Pazartesi günü başlayan yaz kursları üç dönemlik eğitimin ardından 17 Ağustos 2018 Cuma günü sona erecek.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1900 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.