CAMİLER DOLDU

CAMİLER DOLDU


Miraç Kandili dolayısıyla İl Müftülüğü tarafından Şerifpaşa Camii’nde bir program düzenlendi.
Akşam namazı sonrasında başlayan programda, din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve kasideler okundu.
Genç çocuk ve çok sayıda vatandaşın tövbe ve istiğfar için camilere akın ettiği gecede, İl Müftü Vekili Özdemir Taş konuşma yaptı. Konuşmasına; “Yüce Mevla bilerek veya bilmeyerek işlemiş olduğumuz günahlarımızı, hatalarımızı, kusurlarımızı affeylesin. Mevla kazançlarımızı bereketli, ömürlerimizi hayırlı, çocuklarımızı itaatli, kaza ve belaları bertaraf eylesin, kendisine kul habibine ümmet eylesin. Şu mübarek gece hürmetine Cenabı-ı Hak bizim yükselişimize, yücelmemize rızasına ermemize vesile kılsın” niyazıyla başlayan Müftü Vekili Taş sözlerini şöyle sürdürdü;
“Halk arasında üç aylar diye bilinen, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının biz Müslümanlar arasında ve yaşadığımız coğrafyada büyük bir önemi vardır. Bu mübarek aylar geldiğinde biz kendimize çeki düzen verir, bu aylar öncesindeki bir sene içerisinde yapmış olduğumuz yanlışların ve eksikliklerin giderilmesi için Mevla’ya yöneliriz. Yüce Mevla kendisine yönelenleri, kendisine el açanları, kendisine boyun bükenleri hiçbir şekilde mahcup etmeyeceğini Yüce Kitabımızda bize haber vermektedir. İşte bu gecelerden biride bu akşam idrak edeceğimiz Mirac Gecesidir. Mirac hadisesi bizim dinimizde büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü evrensel Peygamber Hz Muhammed Mustafa (sav)’den başka hiç kimseye nasip olmayan, Mevla’sının huzuruna varan ve gerçek manada hiçbir ümmete, hiçbir peygambere verilmeyen hediyelerle, birtakım prensiplerle döndüğü bir gecedir.”
Program yapılan dua, niyaz ve münacatların ardından sona erdi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1634 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.