CAMİLER GÜL SUYU İLE TEMİZLENİYOR

CAMİLER GÜL SUYU İLE TEMİZLENİYOR

Bilecik Belediyesi tarafından daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı öncesi hazırlıklar kapsamında, şehirdeki bütün cami, mescit ve türbeler temizlenerek, gül suyu dökülüyor.

Osmanlı Devleti'nin kuruluş toprakları olan Bilecik'te ecdadımızdan kalan güzel gelenekleri sürdürme anlamında güzel çalışmalara imza atan Bilecik Belediyesi, çalışmaları kapsamında bütün camilerde gerçekleştirdiği cami temizliklerini tamamladı.

Ramazan İftarları, Ramazan Mukabele Programları, Çocuklara Kur'an-ı Kerim dersleri gibi birçok güzel aktiviteyi gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, Ramazan ayına en güzel şekilde hazırlanıyor.

Camilerde gerçekleştirilen temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, yaptığı açıklamada, camilerin ve mescitlerin Müslümanların toplanma alanları olduğu için inancında ve kültüründe ayrı bir öneminin bulunduğunu söyledi.

Belediye olarak her yıl camilerde ve mescitlerde kapsamlı bir temizlik çalışması yürüttüklerini anlatan Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, şunları söyledi:

"Bilecik Belediyesi olarak, daha önceki yıllarda da gerçekleştirdiğimiz ve artık geleneksel hale getirdiğimiz çalışmaları bu yıl da yaptık. Önceki yıllarda olduğu gibi yine belediyemiz ve mücavir alan sınırları içindeki tüm camilerimizde ve mescitlerimizde kapsamlı temizlik çalışmalarına başladık. Bu çalışmalar esnasında dünyanın kullanmış olduğu en son teknolojik makineler, imkanlar kullanılıyor. Bu çalışmalar yürütülürken de camideki ibadetlerin aksamaması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Vatandaşların ramazan ayında özellikle camilerde ve mescitlerde daha sağlıklı ve huzurlu bir ibadet imkanı sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımız sadece mescit ve camilerde değil, aynı zamanda türbelerimiz ve kabristanlarımız gül suyuyla yıkanacak. Yaklaşan ramazan ayı içerisinde yine daha önceki yıllarda olduğu gibi mahalle konaklarımızda mukabelelerimiz devam edecek. Bütün bu çalışmalar ile bizler aslında ecdadımızdan kalan güzel örf ve adetleri tekrar yaşatmış oluyoruz. Bundan dolayı da son derece mutluyuz'' ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 1236 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.