Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı Yeniden Bilecik'te

Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı Yeniden Bilecik'te

‘Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı’, Ocak ayındaki ziyaretinin ardından yeniden Bilecikli hemşehrilerimiz ile buluşuyor.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje ile hayata geçirilen ve 2 Temmuz’da Türkiye turuna çıkan ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı’, Ocak ayındaki ziyaretinin ardından yeniden Bilecikli hemşehrilerimiz ile buluşuyor.

Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımı ile düzenlenen törenle Türkiye turuna çıkan ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı’ üzerinden 106 yıl geçmesine rağmen Çanakkale Savaşı’ndaki o milli mücadele ruhunu vatandaşlara yaşatmaya devam ediyor. İlk seferberlik emrinden zaferin kazanıldığı güne kadarki kara ve deniz savaşlarının materyaller, videolar, savaş objeleri ve o döneme ait açıklayıcı bilgi ve belgelerle anlatıldığı mobil müze tırı, daha önce Ocak ayında Bilecik'te ziyaretçilerini ağırlamıştı. 

5f1b0b15-7c7f-4ab7-90e5-2d8ab0c50ce5.jpg

7den 70e herkesin Bilecik'te yoğun ilgisi ile karşılanan Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı, Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında yeniden Bilecik'e geliyor. Bilecik Cumhuriyet Medyanı'nda Bilecikli hemşehrilerimize yeniden zafer ruhunu yaşatacak olan Mobil Müze,  24-25-26 Mayıs tarihleri, 10.00 - 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Bu haber toplam 2375 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.