Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bilecik’te

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bilecik’te

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bilecik’e geldi.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bilecik’e geldi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesi kapsamında 81 ili dolaşmak üzere yola çıkan ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’, Cumhuriyet Meydanı’nda kapılarını açtı. Pandemi kuralları çerçevesinde ziyaretçilerini ağırlayan mobil müzeyi ziyaret eden Vali Bilal Şentürk, yetkililerden bilgi aldı. 

Vali Bilal Şentürk, müzeyi gezdikten sonra yaptığı açıklamada, Çanakkale’nin tarihimizdeki önemine dikkat çekerek, “Çanakkale ve Bilecik’i birlikte düşündüğümüze çok önemli dersler alabileceğimiz yerler. Bakanlığımız bu projeyle Çanakkale’yi ilimize getirmiş oldu, teşekkür ediyoruz. Pandemi nedeniyle topu ziyaretler gerçekleşemiyor ama vatandaşlarımız küçük gruplar halinde ziyaret edecekler inşallah. 

Bu tür organizasyonlara ihtiyaç olduğunu değerlendiriyoruz. Görsel olması ve o döneme ilişkin unsurların gösterilmesi önemli. Bu çerçevede ziyaretçilerimize ve özellikle gençlerimize katkısı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

canakkale-savaslari-mobil-muzesi-bilecikte2.jpg

‘ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ’

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 81 ilimizde 7’den 77’ye herkese kapılarını açıyor. İçerisinde Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletildiği ekranların, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergilendiği bir bölüm ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmeyi sağlamak amacıyla projelendirildi. Dış ses, ambiyans ve tasarımlar ile “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” ülküsüyle Çanakkale ruhu, Türkiye’nin dört bir yanına taşınıyor. 

PROJENİN AMACI

Bu proje kapsamında, Çanakkale’ye henüz gitmemiş olan, bu şanlı zafere ve mirasına tanıklık edemeyen insanlarımız için bir “Mobil Tır” konsepti geliştirilerek, ülkemizin tamamını gezerek hizmet verilmesi amaçlandı. Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ile tarihi yarımadaya gelmemiş ve gelemeyecek olan dezavantajlı gruplara, bu miras ulaştırılmış olacak.

canakkale-savaslari-mobil-muzesi-bilecikte3.jpg

HEDEF KİTLE

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’nin 81 ilimizde yer alan gençleri önceleyerek, tüm vatandaşlarımıza hizmet etmesi planlanıyor. Şehir meydanları ve belirlenen noktalarda faaliyet gösterecek olan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ile sahada yaklaşık 100 bin aktif temas ve 1 milyon dolaylı iletişim kurulmasının yanı sıra dijital mecralar üzerinden tüm ülkemizde ve dünyada farkındalık iletişimi kurulması amaçlanıyor. 
canakkale-savaslari-mobil-muzesi-bilecikte4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2024 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.