Çarşı merkezi trafiğe kapatılacak

Çarşı merkezi trafiğe kapatılacak

Bilecik Belediyesi’nce başlatılan çalışma kapsamında Tevfikbey Caddesi başta olmak üzere bazı ara sokakları kapsayan yayalaştırma projesi için start verildi.

Bilecik Belediyesi’nce başlatılan çalışma kapsamında Tevfikbey Caddesi başta olmak üzere bazı ara sokakları kapsayan yayalaştırma projesi için start verildi. Belediye Meclisi’ne gelen taslak çalışma görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Ayrıca, planlanan çalışmanın Kent Konseyi ile meslek odalarının katılımlarıyla tartışılacağı öğrenildi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde gündeme gelen çalışmayla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Dumansızoğlu sunum yaptı. Dumansızoğlu, kapatılması planlanan cadde ve sokaklarla ilgili bilgiler verirken trafik akışının sağlanacağı aksları gösterdi.

carsi-merkezi-yayalasacak2.jpg

Belediye Başkanı Semih Şahin ise çarşı merkezinde park edilen araçların park ihtiyacının katlı otopark ile Seven Çarşısı’nın yerine yapılan projede yer alan otopark tarafından karşılanabildiğini ifade etti. Şehir merkezindeki araç yoğunluğunu azaltmak için eski otogarın olduğu alana da bir çalışma planladıklarını belirten Başkan Şahin,  kısa mesafede araç kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Oybirliği ile imar komisyonuna havale edilen çalışmaya göre; Tevfikbey ve Şerifpaşa Caddeleri başta olmak üzere Ahmetbey Sokak, Terzihane Sokak, Kasaplar Sokak, Şafak Sokak, Saraç Sokak ve Santral Sokağın trafiğe kapatılması hedefleniyor.

carsi-merkezi-yayalasacak3.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4366 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum