'CEMAAT NE DERSE DESİN, İMAM BİLDİĞİNİ OKUDU!..'

'CEMAAT NE DERSE DESİN, İMAM BİLDİĞİNİ OKUDU!..'

Ak Parti'nin bu hüsranı, Bilecik'teki hatalar zincirinin toplam sonucudur.

Ben 2014 seçiminden bazı notları aktarmak istiyorum. Seçimler öncesinde "Belediye çalışmalarından memnun musunuz?" röportajları yaptık. 

Dönemin İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'a yaptığımız röportajlardan edindiğim kanaate göre Vezirhan'da Yusuf Fidan'ı, Yenipazar'da Cengiz Arıkan'ı ve İnhisar'da İsmail Cambaz'ı değiştirmeleri gerektiğini ve gerekçelerini söyledim.

Ama değişmedi.  Sonuç 3 yerde Ak Parti adına hüsran yaşanmıştı.

Peki Ak Parti Genel Merkezi bu durumun hesabını sordu mu? Vezirhan'da o dönem CHP'den kazanan Mehmet Duymuş'un Ak Parti'den aday olmak istediği ancak kendine yer bulamadığı için CHP'den aday olduğu söylenmişti. CHP'den belediye başkanlığını kazandı. Bu durumun kritiği Ak Parti'de yapıldı mı?

Özellikle İnhisar'da Ak Parti 2 İl Genel Meclis Üyesi çıkartıyor, Belediyeyi kaybediyor. Ak Parti bunun hesabını sordu mu?

"Parça bütünün habercisidir" O gün buralar küçük yerler deyip aldırış edilmezse bugün büyük yerleri kaybedersiniz.

2019 yerel seçim öncesi yine belde ve ilçelerde röportajlar yaptık. Osmaneli'de herkes Münir Şahin'den memnundu aday gösterilmedi. Kaybedildi. Pazaryeri'nde, Bozüyük'te, Bilecik Merkez'de röportajlar dikkate alınsaydı sonuçlar çok daha farklı olabilirdi.

Cemaat ne derse desin imam bildiğini okudu. 

Temayül yoklaması yapıldı. Teşkilatlar oy kullandı. Çuvalın ağzı bağlandı gidildi. Sonuç ne bilen yok. 

Sadece Ak Parti'nin ilk milletvekili belirleme sürecindeki temayül yoklamasının sonucu Bilecik'te açıldı. O sonuca göre Fahrettin Poyraz 4. sırada gelmişti. 1. sıra milletvekili adayı olarak listeye yazılmıştı. Bu da gösteriyor ki teşkilatların istediği yerine getirilmedi. Vatandaşta son sözünü sandıkta söyledi. Tabii anlayana...

Bu haber toplam 3675 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum