ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Bozüyük’te bir apartmanda oluşan çatlaklarla ilgili vatandaşın şikayetlerini konu edinen haberimizin ardından harekete geçti.

Bozüyüklü vatandaşların binalarındaki çökmelerle ilgili açıklamalarından sonra Vali Bilal Şentürk’ün devreye girdiği öğrenildi. Vali Şentürk’ün konunun incelenmesi üzere Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne talimat verdiği, yetkililerin de gerekli çalışmaları hazırlayarak raporladığı belirtildi.

Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da haberimizin ardından il müdürlüğünden konuyla ilgili bilgi talep ettiği öğrenildi.  

1-619.jpg

Bu gelişmeler üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, düzenlediği toplantıda, yapı ile ilgili ruhsat, denetim, proje ve uygulamada görev alan il özel idaresi, belediyeler, mühendis ve mimar odaları, şantiye şefleri, müteahhitler derneği, OEDAŞ, Telekom ve yapı denetim firmaları temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda, yapı güvenliği ve denetimi hakkında bilgilendirme yapılarak değerlendirmelerde bulunuldu.

2-625.jpg

Mustafa Budak, burada yaptığı konuşmada, Kartal’da yaşanan bina faciasının ardından ilimizde artan şikayetleri dikkate alarak toplantıyı erkene çektiklerini belirtti. Müdür Budak, “Depremler ve doğal afetler önlenemez. Ancak güvenli binalar yaparak etkisini en aza indirmek bizim elimizde. Güvenli, çevre dostu ve deprem dayanımı olan yapıların inşa edilmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması, yaşanabilir şehirler ve sürdürülebilir çevre için hazırlanan, revize edilen kanun, yönetmelik ve mevzuatlara uymak, hepimizin insanlık ve vatandaşlık borcudur” ifadelerini kullandı.

3-487.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2919 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.