CHP 96 YAŞINDA

CHP 96 YAŞINDA

CHP’nin kuruluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla Bilecik İl Başkanlığı tarafından kutlama etkinlikleri düzenlendi.

İl Başkanlığı binasında, partiye üye olan 60 kişiye rozet takılırken kutlama pastası kesildi. Partide çeşitli kademelerde görev yapmış isimler plaket takdiminin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

CHP İl Başkanı Metin Yaşar, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Biz devlet kuran bir partiyiz” dedi.

chp-96-yasinda2.jpg

Partisinin kuruluş tarihi ve kuruluş felsefesi hakkında bilgiler veren Metin Yaşar, demokrasiye geçişin CHP sayesinde olduğunu belirtti. CHP kadrolarının ülkemize büyük kazanımlar elde ettirdiğini ifade eden Metin Yaşar, “Sata sata bitiremedikleri her şey CHP döneminde yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Yeniden parlamenter sisteme dönüş için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Metin Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

chp-96-yasinda3.jpg

“Tek adam rejimine karşı yeniden parlamenter sistemi ülkemize kazandırmak için mücadelemiz sürecek. Parlamenter sisteme dönüşün ışığı 31 Mart Yerel Seçimlerinde gözüktü. CHP, kurduğu ittifakla beraber önemli bir başarı elde etti. Bilecik’te ise hem il belediyesini hem de Bozüyük ilçe belediyesini kazandık. Yani Bilecik nüfusunun yüzde 60’ından fazlası CHP belediyelerince yönetiliyor. Yerel yönetimlerimizde göreve gelen belediyelerimiz çok çalışacak ve iktidara giden yolculuk başlayacak. İstanbul seçimleri de ülkemizin tek adam rejimini istemediğini bir göstergesi oldu” dedi.

chp-96-yasinda4.jpg

Kutlama etkinliklerine, Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu, ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2437 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum