CHP BU BADİREYİ NASIL ATLATIR?

CHP BU BADİREYİ NASIL ATLATIR?

Cumhuriyet Halk Partisi “Saray’da Erdoğan ile görüşen CHP’li “ iddialı yazıdan, bir taşla bir çok kuş avlamayı düşündü.

1 - CHP’nin saray, Erdoğan’ın külliye dediği; Erdoğan’ın CHP’li ismi, CHP’nin başına genel başkan yaptırtmak istediği iddiasıyla Erdoğan yıpratılmak istendi.

2 - CHP, son zamanlarda HDP yanlı politikalarıyla kamuoyunda ve kendi tabanında çok zor durumlara düştü.

3 - Erdoğan, dış politikada Amerika ve Rusya ile oturduğu masada kazançlı çıktı.

4 - Fırat Kalkanı, Afrin harekatlarıyla başarılı olan iktidar, son Barış Pınarı harekatıyla içte puan kazandı, dışarıda bilhassa Avrupa siyasetin dip noktasına indi.

5 - CHP şubatta kurultaya gidiyor olaysı bir rakibin çıkmaması için ön hazırlık yapanları önlemek.

Rahmi Turan’ın yalan olduğu artık anlaşılan yazısına dört elle sarıldı. Yukarıda beş madde halinde sıraladığım konularda fayda sağlama yönüne gitti. Muharrem İnce’nin ‘Parti içindeki bir çete tarafından bu dedikodular üretilmiştir…’ dediği basın toplantısında partisini ve genel başkanını hedef alarak ağır suçlamalarda bulundu.

CHP şimdi bir taşla bir çok kuş vurayım derken kendisi, uzun yıllar CHP’de siyaset yapan İnce tarafından bir nevi heyelan altında bırakıldı.

CHP her zaman siyasi rakiplerini ağır ithamlarla yıpratma yolunu seçti. Çok partili siyasi hayata geçildikten sonra 1950 yılında seçimi kazanan ve on yıl başbakanlık yapan Adnan Menderes’e söylediklerini okuduğunuzda ne kadar gerçek olmadığını görürüz.

Yine aynı şekilde Erbakan ve Turgut Özal içinde aynı yolla gerçek olmayan sözlerle saldırdılar. Aynı yöntemleri Erdoğan içinde devam ettiriyorlar. Dün söylediklerinde ne kadar haksızlık yaptıkları bugün bir gerçek olarak meydana çıkıyorsa, Erdoğan içinde söylediklerinin bir hayal ürünü olduğu görülecektir.

CHP bir zaman gelir siyasi rakipleriyle mücadele ederken hızını alamayarak kendi içinde de iç çekişmeler yaşar. Bu yüzden CHP içinden bir çok parti türemiştir. Bugün yaşananlarda siyasi rakiplerini yıpratma kampanyasından hızını alamayarak içinde kavgaya tutuştu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu kavgayı susarak mı yoksa parti içi rakiplerini partiden atarak mı kurtulmaya çalışacak ? Bu badireyi nasıl atlatır, göreceğiz.

Bu haber toplam 1787 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum