CHP MUHALEFETİNDEN İDDİA!

CHP MUHALEFETİNDEN İDDİA!

CHP 2'nci sıra milletvekili adayı Av. Faik Akarkarasu, Bilecik Belediyesi'nce 2013 yılında kentin çeşitli yerlerine yapılan su depolarıyla ilgili vatandaşlardan tahsil edilen katılım paylarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Bahse konu sürecin doğru işletilmediğini iddia eden Akarkarasu, katılım paylarının vatandaşlardan tahsili için belediye meclis kararı alınması gerektiğini savundu. Belediye Meclisi'nde karar alınmadan yapılan tahsilatların mesnetisz tahakkuk oluşturduğuna vurgu yapan Akarkarasu, "Askıya çıkarılması bile mümkün değildir. Yapılan işlemler teknik yönü ile idare hukuku yönünden yetki, sebep yönü ile sakattır" dedi.

chp-muahlefetinden-iddia2.jpg

CHP 2'nci sıra milletvekili adayı Av. Faik Akarkarasu, açıklamasının devamında vatandaşlardan tahsil edilen katılım paylarının nerelerde kullanıldığını sorarken bazı iddiaları gündeme getirdi. 

Ülke Tv'nin Ramazan ayı boyunca ilimizden canlı yayınla gerçekleştirdiği iftar programının maliyetine ilişkin sorular soran Akarkarasu, "Ramazan Programı kapsamında Ülke Tv de her gün yayınlanan Ramazan Programlarının Bilecik Belediyesi'ne 1 aylık külfetinin 820 bin TL'ye  yaklaştığı iddia edilmektedir. Bu televizyona yapılan ödeme Sayıştay raporu gerekçe alınarak Bilecik halkından toplanan katılım paylarının ne kadarına karşılık gelmektedir?" şeklinde konuştu.

CHP 2'nci sıra milletvekili adayı Faik Akarkarasu, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın açıklamasında, şu sorulara yanıt istedi;

“Bu canlı yayın programları için,

a) Bilecik Belediyesi ile ÜLKE TV ve bağlı bulunduğu şirket arasında bir yayımcılık sözleşmesi yapılmış mıdır? 

b) Yapılmış ise kaç gün süre ile yapılmıştır? Bu sözleşmenin toplam bedelinin kaç TL olduğunu K D V dahil olmak üzere kamuoyu ile paylaşabilir misiniz?

c) Bu ödemeleri hangi fasıldan yapmaktasınız?

d) Bu ödemeniz saat başı kaç TL, aylık kaç TL dir?

e) Bu canlı yayın programı bedelinin 15 dakikasının 12.000,00 TL olduğu doğru mudur, yoksa total olarak 30 gün boyunca 700.000,00 TL + K D V bedel ile mi anlaştınız? 

f) 23.05.2018 tarihinde eski belediye başkanı, şimdi AKP mv adayı sayın Selim Yağcı'nın bu programa katılması bu paket program çerçevesinde Bilecik Belediyesi tarafından yapılan ödeme kapsamında mı gerçekleşmiştir? Yoksa Sayın Selim Yağcı 23.05.2018 tarihi itibariyle ilgili tv şirketine 1 saatten fazla süren program için yapmış olduğu ödemeyi banka dekontu ile beraber kamuoyu ile paylaşabilir mi? Veya Bilecik Belediye Başkanlığı’na bu program için kendi kapsadığı süre bedelini ödemiş midir?

chp-muahlefetinden-iddia3.jpg

g) Bu programa ben de katılmak istemekteyim, sizin aracılığınızla 1 saat 15 dakikalık katılım bedelinin bana basın yolu ile  bildirirseniz, bu bedeli Bilecik Belediyesine ödemek kaydıyla katılmama aracılık eder misiniz?

h) Yoksa siz cam ekrana kendi silüetiniz yansısın, karşılıklı birbirimizi ağırlayalım diye bu gariban vatandaştan toplanan ve oluşan bütçeyi mi harcamaktasınız? 

i) Bu yapılan tv programının Bilecik-Bursa karayoluna, mazot fiyatına, doların düşmesine, dükkan kiralarının ucuzlamasına, konut üretimine, sanayi gelişimine bir katkısı var mıdır? Yoksa bütçenin çarçur edilmesi midir?

j) Bu tip harcamalar yerine neden Mehmetçik Vakfı gibi kamu yararına çalışan kurumlara destek olmayı düşünmediniz?

k) Yoksa siz Ramazan ayının kutsiyetini kullanarak vatandaşın sırtından kendi reklamınızı mı yapmaktasınız?

l) Bu televizyona yapılan ödeme, Sayıştay Raporu gerekçe alınarak Bilecik Halkından toplanan katılım paylarının ne kadarına karşılık gelmektedir?"

chp-muahlefetinden-iddia4.jpg

Diğer yandan, CHP 2'nci sıra milletvekili adayı Faik Akarkarasu'nun basın açıklamasına İl Başkanı Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil ve bazı partililer de katıldı. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1977 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum