CHP YOL HARİTASINI BELİRLEDİ

CHP YOL HARİTASINI BELİRLEDİ

CHP, İl Danışma Kurulu toplantısıyla referandumda izlenecek yol haritasını belirledi ve “Hayır” kampanyasına start verdi. Toplantıda konuşan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Bilecik, geleceğine sahip çıkacak ve sonuç hayırlı olacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yaklaşan referandum öncesi çalışmalarına başladı. Anayasa değişikliğinde 'Hayır' kampanyası yapacak olan CHP'de il danışma kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, CHP’de daha önce görev yapan il başkanları, ilçe başkanları ve belediye başkanları da katıldı.

Toplantıda konuşan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, anayasa değişikliğinin Meclis’ten anayasa ve içtüzük çiğnenerek alelacele geçirildiğini, iktidar ve MHP milletvekillerinin baskı altında açık oy kullanmak zorunda kaldıklarını iddia etti. Tüzün ayrıca teklifin Meclis'te bekletildiğine dikkat çekti. 

Değişikliğin neler getirildiğini anlatarak, Türkiye’yi büyük bir tehlikenin beklediğini, getirilen sistemin demokrasiyle ilgisi olmadığını belirten Tüzün, Meclis, yargı ve TSK başta olmak üzere bütün kurumların büyük bir yetkiyle bir kişiye bağlandığını vurguladı.

Tüzün konuşmasında referandum kampanyasının bir parti faaliyeti olmadığını belirterek şu çağrıyı yaptı:

"Kendinize ister ülkücü, ister solcu, ister demokrat, ister milliyetçi, ister liberal, ister muhafazakâr, ne derseniz deyin. Demokrasiyi savunuyorsanız, çoluk çocuğunuzun özgür, demokrat, mutlu bir ülkede yaşamasını istiyorsanız önce bu Anayasa değişikliğini kimsenin etkisinde kalmadan bir inceleyin. Eminim, Bilecik, geleceğine sahip çıkacak ve sonuç hayırlı olacaktır” dedi. 

chpnin-yol-haritasi-belirlendi2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1855 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum