CHP'DE KRİZ BÜYÜYOR

CHP'DE KRİZ BÜYÜYOR

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ali Olcay, Kasım ayı olağan toplantılarının 2'nci birleşiminde meclis gündemlerine ilişkin tutumunu sürdürdü. İlk birleşimde 2020 yılı bütçe taslağına ilişkin meclis üyelerine bilgi verilmediğini ifade eden Ali Olcay, Belediye Başkanı Semih Şahin'i eleştirmişti. Ali Olcay, 2’nci birleşimde de bu tavrını sürdürerek Başkan Şahin ile aralarındaki kriz büyümeye başladı. 

İmar plan notlarında değişiklik yapılmasını öngören komisyon raporunun oylanmasına ilişkin maddede söz alan Ali Olcay, konunun uzmanlarının dışında başkasının raporları anlayamadığını söyledi. Daha açık bilgi verilmesini ve konunun uzmanlarının tüm meclis üyelerini aydınlatmasını isteyen Ali Olcay, “Konunun uzmanı değiliz bu yüzden anlamamız zor. Bizde anlayalım ve katkı sağlayalım. Beki başka arkadaşlarda fikir sunabilir ve olumlu katkı sağlanabilir. Meclis iradesini komisyona hapsediyorsunuz” diye konuştu. 

Ali Olcay’ın açıklamalarına cevap ise CHP’li Birol Ünsal’dan geldi. Birol Ünsal, komisyonda konunun uzmanı kişilerin yer aldığına dikkat çekerek, “Onlara güvenmemiz lazım” dedi. 

Belediye Başkanı Semih Şahin ise meclis işleyişinin bu şekilde olduğunu belirterek maddeyi oylamaya sundu. Komisyon raporu, Ali Olcay’ın red oyuna karşın oyçokluğu ile kabul edildi. 

Bilecik Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşimi, komisyonlardan gelen diğer raporların görüşülmesi ile sona erdi. 

chpde-kriz-buyuyor2.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3929 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum