CHP’den asgari ücret standı

CHP’den asgari ücret standı

CHP Bilecik İl Başkanlığı tarafından asgari ücretin 3100 TL olmasını içeren afiş ve broşürlerin dağıtıldığı stand açıldı.

CHP Bilecik İl Başkanlığı tarafından asgari ücretin 3100 TL olmasını içeren afiş ve broşürlerin dağıtıldığı stand açıldı. Atatürk Parkı önünde kurulan standın açılışında konuşan İl Başkanı Metin Yaşar, CHP’nin asgari ücret teklifinin 3100 TL olduğunu anımsatarak, “Standımızın karar vericiler üzerinde katkısı olmasını ümit ediyorum” dedi.

İl Başkanı Metin Yaşar, çalışanların Salı günü belirlenmesi beklenen asgari ücreti dört gözle beklediklerini ifade ederek, AK Parti iktidarının ekonomiyi yönetemediğini savundu. AK Parti iktidarlarının kötü ekonomi yönetiminden en çok etkilenen kesimin ise asgari ücretli çalışanları olduğunu dile getiren Metin Yaşar, “Biz CHP olarak emekten yana olan bir partiyiz. Genel merkezimiz milyonlarca emekçimizi ilgilendiren asgari ücretle ilgili değerlendirmelerini yaptı ve asgari ücret teklifimiz net 3100 TL’dir” dedi.

İl Başkanı Metin Yaşar’ın ardından konuşan Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu ise asgari ücrete verilecek zammın yanı sıra vergi de alınmaması gerektiğini bildirdi. Berna Pamukçu, ülkemizde çalışanların yüzde 43’ünün asgari ücret ile geçindiğine değinerek, “2000’de bir asgari ücret ile 13 gram altın alınabiliyordu. 2010’da 10 gram, bugün ise 5 gram. İşçiyi yoksullaştırdılar. İşçimiz daha iyi şartları hakediyor” ifadelerini kullandı.

CHP’nin asgari ücret stand açılışına, İl Başkanı Metin Yaşar ve Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu’nun yanısıra kadın kolları, gençlik kolları, belediye ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4200 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum