CHP'den, istifa eden meclis üyelerine tepki

CHP'den, istifa eden meclis üyelerine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Osmaneli İlçe Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek, iki belediye meclis üyesinin partilerinden istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Osmaneli İlçe Başkan Yardımcısı Cihan Şimşek, iki belediye meclis üyesinin partilerinden istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cihan Şimşek, partilerinden istifa eden meclis üyelerinin meclis üyeliğinden de istifa etmeleri gerektiğini ifade etti.

Cihan Şimşek, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Sayın meclis üyelerimiz 2019 yerel seçimi ittifak gereği aday belirleme sürecinde örgütümüzün tasarrufuyla Millet İttifakı İYİ Parti Belediye Meclisi Aday listemize dâhil oldular. Adaylık sürecinin tamamlanmasının ardından tüm genciyle, kadınıyla, tüm örgütü ile Cumhuriyet Halk Partimize gönül veren partililerimizin ve örgütümüzün büyük gayretleri sonucu Millet İttifakından İYİ Parti Belediye Meclis üyeliği görevine seçilmişlerdir, sonradan ittifak gereği seçildikleri İYİ Parti’den istifa ederek belediye meclisimizde CHP grubu oluşturmuşlardır.

İstifa eden meclis üyeleri seçimden bugüne yapılan Belediye Meclis toplantılarını parti çalışmalarına olumlu iştirak edememişlerdir. İlçe yönetimimizi ve kararlarını yok saymışlardır, bununla birlikte, AK Parti Belediye başkanının birçok kararına ilçe yönetimimizi yok sayarak ‘Evet’ demişlerdir. Bu iddialar kendilerine sorulduğunda Belediye Meclis Toplantımızda kabul ettiklerini beyan etmişlerdir. Beyanı ile ilgili tutanakta mevcuttur. İlçe Yönetimi olarak kendilerini bu durumla ilgili olarak defalarca ikaz etmemize rağmen partimizi ve teşkilatımızı yıpratmayı sürdürmüşlerdir. Hem ilçe yönetimini saymayacaksınız, hem çalışmalara katılmayacaksınız, hem örgüte gelmeyeceksiniz, hem de İktidarın bile eleştiri yapacak husus bulamadığı birçok durumda çıkıp dayanaksız bir şekilde, AK Parti belediye başkanının her kararına ‘Evet’ diyeceksiniz, bunu kabul etmemiz mümkün değildir.  Bu noktada sayın istifa eden meclis üyelerimiz ekip ruhundan ve Türkiye’nin en köklü siyasal geleneklerine sahip olan Cumhuriyet Halk Partimizin kültüründen uzak bir tutum içinde bulunduklarını ifade etmek yerinde olacaktır” dedi.

chp1.jpg

Cihan Şimşek, açıklamasının devamında, Serpil Demirel ve Özden Karip’in il disiplin kuruluna sevk edildiğini belirterek, “Ocak ayı içerisinde yapılacak olan Disiplin Kurulu’nun karar oturumundan bir süre öncesinde yerel basına partilerinden istifa ettiklerini duyurmuşlardır. Ben disiplin boyutu devam eden bu olayın kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum. Karar, disiplin kurulumuzca verilecektir. Hepimiz partimizin işleyişine ve teamüllerine saygılı olarak Disiplin Kurulu’nun kararını beklemeliyiz. İstifa edenlerle ilgili olarak elimizde her türlü somut bilgi ve belge bulunmaktadır. Merak eden her partilimizle konu üzerine görüşmek için buyursun, gelsin. Kapımız tüm değerli partililerimize sonuna kadar, her daim açıktır.

CHP Osmaneli İlçe Örgütümüz son derece başarılı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Hiç kimsenin bu başarıyı gölgeleyecek, sekteye uğratacak çalışmalarına müsaade etmemiz söz konusu dahi olamaz. Kişilerin ikbali, başarıyı getiren bu uyumun önüne geçemez. Aslolan Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

Bu haber toplam 3354 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum