CHP'Lİ BELEDİYELERDE KIYIM BAŞLADI

CHP'Lİ BELEDİYELERDE KIYIM BAŞLADI

CHP’li Bilecik ve Bozüyük Belediyesi'nde çalışan bazı sözleşmeli personellerin işten çıkarılacağı öğrenildi. Bilecik'ten 12, Bozüyük Belediyesi'nden ise 6 sözleşmeli personele ihtarname gönderildi. Personellere, sözleşme sürelerinin dolacağı Aralık ayı sonu itibariyle işlerine son verileceği bildirildi.

Hem Bilecik hem de Bozüyük Belediyesi’nce gönderilen ihtarnamelerde, belediyelerin mevcut personel yapısı ve iş durumu göz önüne alınarak hizmetlerine gerek kalmadığı ifade edildi.

chpli-belediyelerde-kiyim-basladi3.jpg

MEMUR-SEN TEPKİ GÖSTERDİ!

Memur-Sen ise Bilecik ve Bozüyük Belediyesi’nce alınan işten çıkarma kararlarına tepki gösterdi. Memur-Sen ve bağlı sendikalarca sosyal medya üzerinden yapılan ortak açıklamada, işten çıkarmalara karşı mücadele edileceği belirtildi. Bununla ilgili Memur-Sen’in geniş çaplı eylem ve basın açıklaması hazırlığında olduğu öğrenildi.

Memur-Sen’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan ve söylenenler birbiri ile uyumsuzluk göstermeye başladı. Her seferde kimsenin işten çıkarılmayacağı söylemlerine rağmen Bilecik ve Bozüyük Belediyelerinde işten çıkarmalarla ne kadar tutarsız olduklarını göstermiş oldular. Bu kış aylarında reva görülen işten çıkarmalarla ailelerinin ne halde kalacağını düşünülmemesi vicdanlarımızı yaralamıştır.

Ayrıca her fırsatta çalışanların yanında olacağını söyleyen sendikadan da ses gelmemesi bizleri ayrıca üzmüştür. Zulme rıza zulümdür düsturuyla yapılanların karşısında olacağımızı herkesin bilmesini isteriz.

Memur-Sen olarak her platformda sözleşmeli personeller için dile getirdiğimiz kadro talebimizin böylelikle önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu” denildi.

chpli-belediyelerde-kiyim-basladi2.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6351 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum