ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜ DEĞER KAZANACAK

ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜ DEĞER KAZANACAK

Çaltı’da, İl Genel Meclisi’nce ticaret alanı olarak belirlenen bölgede kurulması planlanan Paketleme ve Ambalaj tesisinin hayata geçmesi halinde çiftçilerin ürünleri daha değerli olacak.

İl Genel Meclisi Temmuz ayı olağan toplantıları sona erdi. Son birleşimde, 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

ÇALTI’YA TİCARET MERKEZİ YAPILACAK

Söğüt’e bağlı Çaltı Köyü’nde; imar planında terminal alanına isabet eden bölgenin ticaret alanı olarak değiştirilmesine karar verilirken, bahse konu alana paketleme ve ambalaj tesisi kurulması planlanıyor. Seracılığın yoğun olduğu ve yüksek oranda sebze üretimi gerçekleştirilen bölgede paketleme ve ambalaj tesisi yapılması halinde çiftçinin ürünü daha çok para edecek.

İLLER BANKASI’NDAN 10 MİLYON TL

Ayrıca, İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz toplantılarında görüşülen 28 milyon TL’lik borçlanma ile ilgili İller Bankası’ndan haber geldiği öğrenildi. İlbank’tan Bilecik İl Özel İdaresi’ne 10 milyon TL para gönderildiği ve paranın asfaltlama işlerinde kullanılacağı belirtildi.

CHP VE İYİ PARTİ HANGİ MADDELERDE ÇEKİMSER KALDI?

İl Genel Meclisi’nde oluşturulan komisyonlarda yer almayan CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri komisyonlardan gelen gündem maddelerinin oylamalarında çekimser kaldı.

Öte yandan, İl Genel Meclisi Ağustos ayı olağan toplantıları 1 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00’de başlayacak.

ciftcinin-urunu-deger-kazanacak2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1757 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.