Çıkan zimmet işçiye mi ödettirilecek?

Çıkan zimmet işçiye mi ödettirilecek?

Sayıştay’ın Bilecik Belediyesi’ne çıkardığı 312 bin TL’lik zimmetin işçi maaşlarından kesilerek ödenmesi için işçilere muvafakatname imzalattırıldığı iddia edildi.

Sayıştay’ın Bilecik Belediyesi’ne çıkardığı 312 bin TL’lik zimmetin işçi maaşlarından kesilerek ödenmesi için işçilere muvafakatname imzalattırıldığı iddia edildi. Kendi hatasını işçilere fatura etmekle kalmayan belediye yönetiminin işçiler arasında da ayrım yaptığı gelen bilgiler arasında. Muvafakatnamenin 2017 yılında çıkan KHK ile kadroya alınan işçilere imzalattırıldığı, 2019 yerel seçimlerinden sonra belediyeye giren işçilerle ilgiliyse itiraz ettikleri öne sürüldü.

Bilindiği üzere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘CHP’li belediyelerde asgari ücret net 2500 TL olacak’ talimatının ardından CHP’li belediyelerde çalışan işçilerin maaşı 2500 TL’ye yükseltildi. Bilecik Belediyesi ise net 2500 TL’yi maaş bordrosuna yansıtmayıp, beceriksizle 2324 TL’nin üstünü sosyal yardım kalemi altında ödedi. Ancak, belediyenin bu uygulaması Sayıştay denetiminden geçemedi ve aralarında birim müdürleri, memurlar ve meclis üyelerinin bulunduğu çok sayıda kişiye kamu zararına sebebiyetten 312 bin TL zimmet çıkardı. Sayıştay, yaptığın hatayı kendin öde demek istedi.

Gelinen süreçte; 312 bin TL’lik zimmetin kimlerden ve nasıl tahsil edileceği sorusu netleşmeye başladı. Belediye yönetimi kendi hatasını işçiye ödettirmek  maaşlarından kesinti yapılmasını içeren muvafakatname imzalattığı ortaya çıktı. 

Ayrıca, bahse konu muvafakatnamenin 2017 yılında çıkan KHK ile kadroya alınan işçilere imzalattırıldığı, 2019 yerel seçimlerinden sonra işe giren işçilerle ilgiliyse itiraz edildiği iddia edildi. 

cikan-zimmet-isciye-mi-odettirilecek1.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5045 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum