Çimse İş'ten 'Torba Kanun Teklifi'ne tepki!

Çimse İş'ten 'Torba Kanun Teklifi'ne tepki!

Çimse-İş Bozüyük Ertuğrul Gazi Şube Başkanı Osman Vedat Taylan, geçtiğimiz hafta TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 'Torba Kanun Teklifi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çimse-İş Bozüyük Ertuğrul Gazi Şube Başkanı Osman Vedat Taylan, geçtiğimiz hafta TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 'Torba Kanun Teklifi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kanun teklifi ile yapılması planlanan değişikliklere tepki gösteren Osman Vedat Taylan, "Kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir. İşçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etme düzenlemesidir!" dedi. 

Taylan, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, düzenlemeye karşı mücadele edeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Geçen hafta TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba kanun teklifi ile bizlerin yıllardan beri karşı durduğu esnekleşme ve güvensizleştirme konuları tekrar gündeme geldi.

"İstihdam Paketi" adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketi. 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere "istihdam kolaylığı sağlayacağı" iddia edilen düzenleme, aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma başarısının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın alt üstü olmasına neden olacaktır. Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. 

"Bu gidişe dur dememiz gerekiyor."

İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor. İşsizlik Sigorta Fonu, işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür. Meclisten geçen sözüm ona istihdarın paketi, işverenlere teşvik muafiyet af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır.

Türk-İş yıllardan beri, esnekleşme, güvensizleştirme ve kuralsızlaştırmaya karşı verdiği mücadeleyi aynı kararlılık ve azimle sürdürmektedir. Salgın koşullara fırsata dönüştürülmek istenmektedir. Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır: Yapamayacaksınız, yaptırmayacağız!

Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politika kayıt dışı çalışmayı önlemektir. Ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir. Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır. Kayıt dışı istihdamla ülke büyük bir gelir kaybına uğramaktadır. 

"İşçiler zorla ücretsiz izne çıkarılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz! "

Arkadaşlar, salgın koşullarında işsizlikle mücadele böyle olmaz. İstihdamı arttıracağız deyip işçiler güvencesizliğe, sendikasızlığa mahkum edilemez! İşçiler zorla ücretsiz izne çıkarılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz! Sosyal diyaloğun içini boşaltarak iş barışı sağlanamaz! İşçiye ölümü gösterip sıtmaya razı olmaları beklenerek işsizlikle mücadele edilemez!

'İşçiyi ölümü gösterip sıtmaya razı etme'

TBMM'deki söz konusu düzenleme "işçiyi ölümü gösterip sıtmaya razı etme" düzenlemesidir! Bugün rüzgar eken yarın fırtına biçecektir. İşçinin bu düzenlemeye vereceği yanıt nettir: Mücadele mücadele mücadele!"

Bozüyük Çimse-İş sendikasında gerçekleşen basın toplantısına, Çimse-İş Bozüyük Ertuğrul Gazi Şube Başkanı Osman Vedat Taylan, Anadolu Bölge Temsilcisi İbrahim Tunca, yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri katıldı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 5006 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.