'ÇOCUKLARI ÇOK SEVEN PEYGAMBER'

'ÇOCUKLARI ÇOK SEVEN PEYGAMBER'

Kozabirlik İlkokulu "Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle "Çocukları çok seven Peygamber" konulu projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında 25 okulda 5 bin öğrenciye "Peygamber Sevgisi Ağacı"ndan şeker dağıtılacak. 

Bu kapsamda projenin açılış töreni Kozabirlik İlkokulu bahçesinde yapıldı. Törene İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz, bazı okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

Törende konuşan Kozabirlik İlkokulu Müdürü Ahmet Mercan dinimiz İslâm'ın hayatımıza ve bütün insalığa kazandırdığı değerlerden bir tanesinin sevgi olduğunu ifade ederek: "Bu sevgi en güzel şekliyle Hz. Peygamberimizin hayatında ve çocuklarla ilişkisinde ortaya çıkmaktadır. Zira Hz. Peygamber'in, dünya hayatında bir imtihan vesilesi ve aynı zamanda hayatın süsü olan çocuklarla ilişkisi ve onlara karşı tavrı, bu konuda en güzel örnekleri ortaya koymaktadır. 

Örnek vermek gerekirse torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'e çocukluk dönemlerinde gösterdiği sevgi ve muhabbeti bunun en güzel örneklerinden biridir. Özellikle de çocukların gelecek nesilleri oluşturacağı ve toplumların da sağlıklı bir geleceğe sahip olmalarının, sağlıklı nesillerle mümkün olabileceği göz önüne alındığında çocuklarla ilişkilerde sevgi ve muhabbetin önemi daha da artmaktadır. 

Doğumunun 1445. yıldönümünde Kutlu Doğum Haftası etkinliği olarak okulumuzun bu projesi sayesinde 25 okul'da 5 bin öğrenciye ulaşılacak. Bizden desteklerini esirgemeyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz" dedi. 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun ile İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz'de törende birer konuşma yaparak, Kutlu Doğum Haftası'nın öneminden bahsettiler ve Kozabirlik İlkokulu'nu projelerinden dolayı tebrik ettiler. 

Konuşmaların ardından okul öğrencilerine proje kapsamında hazırlanan "Peygamber Sevgisi Ağacı"ndan şeker dağıtıldı. 

cocuklari-cok-seven-peygamber-1.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2972 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum