“Çözüm Milli Görüş’tür”

“Çözüm Milli Görüş’tür”

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cafer Arslanboğa, Türkiye ekonomisin kötü durumda olduğunu ve gidişatın iç açıcı olmadığını belirterek, “Çözüm Milli Görüşt’tür, adresi Yeniden Refah Partisi’dir” dedi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cafer Arslanboğa, Türkiye ekonomisin kötü durumda olduğunu ve gidişatın iç açıcı olmadığını belirterek, “Çözüm Milli Görüşt’tür, adresi Yeniden Refah Partisi’dir” dedi. 

İl Başkanı Cafer Arslanboğa, Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Edip Maltaş ile beraber gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ahmet Meşe tarafından ağırlanan Arslanboğa ve Maltaş, genel ve yerel gündem üzerine değerlendirmelerde bulundu. 

Cafer Arslanboğa, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslanboğa, Türkiye ekonomisinin kötü durumda olduğunu ve önümüzdeki sürecin çok daha zor geçeceğini ifade ederek sorunların Yeniden Refah Partisi iktidarında çözülebileceğini bildirdi. 

İnsanların geçim sıkıntısı yaşadığını ve en önemli dertlerinin ekonomi olduğunu aktaran Arslanboğa, şöyle devam etti:

‘Eninde sonunda anahtarları teslim edecekler’

“Milletin derdi ekonomi. Gidişat çok kötü durumda bunun toparlanması gerekiyor. Bu dönüşüm ise ancak Milli Görüş ile olabilir. Erbakan hocamızın yıllar öncesinde söylemiş olduğu gibi eninde sonunda gelecekler ve anahtarları teslim edecekler. Çünkü bu işi yapamıyorlar. 

1974 senesinde Erbakan hocamız iktidara geldiğinde 200 tane fabrikanın temellerini attı. 70 tanesi kendi döneminde bitti geri kalanlarda diğer iktidarlar döneminde tamamlandı. Çünkü hocam bizi iktidarda tutmayacaklarını biliyordu ve ‘Biz temelleri atalım ki arkadan gelenler yapmak zorunda kalsın’ dedi. Bunların içerisinde Aselsan var, şeker fabrikaları var mesela. Maalesef özelleştirme kapsamında 240 kamu kuruluşunun 170’i satıldı. Elimizde sadece 70-80 tane kamu kuruluşu kaldı. Üretim olmadığı sürece bu faiz sistemi ile ekonomimizin düzelmesi mümkün değil. 

‘Çözüm üretemiyorlar’

İnsanların gelir seviyesi çok azaldı. Bugün hane halkının borcu 728 milyar liralar civarına ulaştı. İnsanlar bir bankadan diğerine giderek döndürmeye çalışıyor. Üniversite mezunlarının çoğu işsiz. İşsizlik had safhaya geldi ve çözüm üretemiyorlar. 90’lı yıllarda fabrikalarda çalışan işçilerin maaşları devlette çalışanlardan daha fazlaydı. Kimse o dönemlerde memur olmak istemiyordu ama bugün nesiller memur olmak istiyor. Kimse artık esnaflık yapalım, girişimci olalım derdinde değil. Bu sorunların çözümünün adı ise Milli Görüş’tür. Adres ise Yeniden Refah Partisi’dir. 

‘Tek adam sistemi geldi’

Fatih Erbakan başkanlığında, 600’e yakın arka planda çalışan profesör hocalarımız var ve her şeyin çalışmaları yapılıyor. Bugün ekip diye bir şey yok, asgari ücret açıklanacak Tayyip bey açıklıyor, sokağa çıkma yasağı açıklanacak Tayyip bey açıklıyor. Tek adam sistemi geldi. Bu işin bu şekilde yürümesi mümkün değildir. Yüzlerce parti var hepsinin programında faiz vardır, üretim yoktur. Ama bizde bu şekilde değildir. Bakıldığında 96-97 yıllarında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tek denk bütçeyi Erbakan hocamız yapmıştır. Borç almadan ilave vergi koymadan yapmış ve asgari ücretliye yüzde 100, Bağ-Kurluya yüzde 300, memura yüzde 50 zam yapmıştır. Eşel mobil sistemini hayata geçirmiştir. Bugün solcusu sağcısı Erbakan hocamızın zamlarını takdirle karşılamaktadır. 

‘Bu gidişatı sadece Milli Görüş düzletebilir’

Emekliye 1500 TL maaş bağlanıyor bu parayla nasıl geçinecek? Torunu gelmiş 70 yaşındaki amcamıza ama torununa verecek parası yok. İnsanları bu noktaya getirmenin kimsenin hakkı yok. Bir başka yanlış ise daha fazla sigorta primi ödeyerek maaş daha aşağıya düşüyor. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok, adaletsiz bir gelir sistemi ile karşı karşıyayız. Bu gidişatı sadece Milli Görüş düzeltebilir. At sahibine göre kişner Erbakan hocamız zamanında yaptı yine yaparız Allah’ın izni ile” ifadelerini kullandı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2370 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum