CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OVP'Yİ ONAYLADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OVP'Yİ ONAYLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Mali Plan (2019-2021), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasının ardından Resmi Gazete’de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Mali Plan'ın (2019-2021) 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 16'ncı maddesi gereğince onaylandığı belirtildi.
2019 ile 2021 yıllarını kapsayacak olan Plan'a göre, bu dönemde ekonomi politikasının temel amacı kısa vadede fiyat istikrarının ve finansal istikrarın yeniden tesis edilmesi ekonomide dengelenmenin ve bütçe disiplininin yeniden sağlanması, orta vadede sürdürülebilir büyüme ve adaletli paylaşıma yönelik ekonomik değişimin gerçekleşmesi olacak. 
Mali Plan döneminde maliye politikasının temel hedefi merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki mal ve hizmet, sermaye, cari transfer ve faiz giderlerinin azaltılması ve gelirlerin arttırılması olacak. 2019-2021 döneminde sıkı para ve maliye politikaları eş güdüm içerisinde yürütülecek. 
“Tasarruf ve Gelir Dönüşüm Programı ile kamu maliyesinde kalıcı iyileştirmeler sağlanacaktır”
Plan'da, kamu kaynakların verimli kullanılması, maliyetlerin ve harcamaların azaltılması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisi'nin kurulacağının altı çizilerek, “Bu ofis tarafından hazırlanacak ve takibi yapılacak Tasarruf ve Gelir Dönüşüm Programı ile kamu maliyesinde kalıcı iyileştirmeler sağlanacaktır” denildi. 
“Kamu idareleri, çok yıllı bütçeleme anlayışına uygun olarak 2019, 2020 ve 2021 için bütçe tekliflerini sunacaklardır”
Plan'da, 2019-2021 dönemi merkezi yönetim bütçesinin hazırlığına esas teşkil edecek temel makroekonomik göstergeler, gelir ve gider tahminleri, hedef bütçe açığı ve açık finansmanı ile genel ve özel bütçeli idarelerin ödenek teklif tavanlarına Mali Plan içinde yer verildiği belirtilerek, kamu idarelerinin Orta Vadeli Program (OVP) ile Orta Vadeli Mali Plan'da yer alan politika önceliklerini, makroekonomik göstergeleri ve ödenek tavanlarını esas almak suretiyle çok yıllı bütçeleme anlayışına uygun olarak kendi kurumsal önceliklerini belirleyerek 2019, 2020 ve 2021 için bütçe tekliflerini sunacakları ifade edildi. 
“OVP'de öngörülen makroekonomik göstergeler esas alınacak” 
2019-2021 dönemi merkezi yönetim bütçesi gelir ve gider tahminlerinin belirlenmesinde Orta Vadeli Program'da öngörülen makroekonomik göstergeler esas alınırken, 2019, 2020 ve 2021 yılları için sunulacak bütçe tekliflerinde de söz konusu göstergeler esas alınacak

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 19573 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.