CUMHURİYET 94 YAŞINDA

CUMHURİYET 94 YAŞINDA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de gerçekleştirildi. Cumhuriyetimizin 94. yıldönümü kutlama törenlerine katılım oldukça yoğun oldu. Sabah Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi buradan yürüyerek Edebali Stadyumu’na ulaştı. Yürüyüş esnasında sallanan Türk bayrakları Bilecik sokaklarını kırmızı beyaza bürüdü.

7’den 70’e toplumun her kesiminden insanın katılım gösterdiği kutlamalar Edebali Stadyumu’nda devam etti. Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

cumhuriyet-94-yasinda2.jpg

Vali Tahir Büyükakın, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü kutlamalarının Bilecik’te daha anlamlı hale geldiğini söyledi. Vali Büyükakın,” Bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bugün, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız.

Milletçe, tarihin her döneminde çok çetin mücadeleler vererek, milli birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle istiklal ve istikbalimizi korumayı bildik. Bize saldıran, bizi yok etmek isteyenlere karşı savaşırken mertliğimizle, insan sevgimizle, merhametimizle, adalet anlayışımızla düşmanımızın dahi takdirini kazanarak tarih sayfalarındaki şanlı yerimizi aldık. Üzerinde yaşadığımız ata yadigârı bu topraklar, Bilecik toprakları da buna şahittir” dedi.

Konuşmasının devamında gençlere seslenen Vali Büyükakın, Cumhuriyetimizin ilelebet payidar olması için gençlere önemli görevler düştüğünü ifade ederek;

“Her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası, milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye;  mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Bunun için gerekli olan güce, yeterli akla, birikime ve tecrübeye sahibiz.

Milletçe içinde bulunduğumuz huzur ve güven ortamını koruyarak; birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya; Cumhuriyetimizin temel değerlerini ve kazanımlarını her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki; bundan sonra da Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız” diye konuştu.

Vali Büyükakın’ın konuşmasının ardından kendisine Cumhuriyet ve Atatürk’e Saygı Koşusu kapsamında getirilen Türk bayrağı teslim edildi.

Şiirlerin okunması ve ödül töreni ile devam eden kutlamalar halk oyunları gösterileri ile coşkuyu artırdı.

Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı Bando Takımı’nın verdiği konser beğeniyle izlendi. Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümü kutlamaları tören geçişi ile son buldu.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2481 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.