CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılı düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. 

Şeyh Edebali Stadyumu’nda gerçekleşen törenler renkli görüntülere sahne olurken katılım oldukça yoğun oldu. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı. Şeyh Edebali Stadyumu’nu dolduran coşkulu kalabalık Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçiklerimize asker selamı gönderdi. Stadyumdan Cumhuriyet Meydanı’na gerçekleşen yürüyüş ise kenti adeta kırmızı beyaza bürüdü. 

VATANDAŞLAR İÇİN AYRILAN BÖLÜM TEPKİ TOPLADI

Diğer yandan, Şeyh Edebali Stadyumu’nda, vatandaşların bayram kutlamalarını izlemesi için ayrılan bölüm tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, tel örgülerin arkasında ve tören alanına uzakta kalan alandan bayramı izlemekte oldukça zorlandı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Bayramı protokole hazırlamışlar, halk izleyemiyor” diyerek sitem ettiler. 

isimsiz-1.jpg

Cumhuriyetimizin 96. yıldönümü kutlamaları Vali Bilal Şentürk’ün makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Ardından Şeyh Edebali Stadyumu’ndaki kutlama töreni, Vali Bilal Şentürk ile Belediye Başkanı Semih Şahin’in halkın bayramını kutlaması ile devam etti.  

‘TÜRKİYE ARTIK BİR DÜNYA DEVLETİDİR’

Vali Bilal Şentürk, burada yaptığı konuşmada, 29 Ekim’in dünyaya meydan okuduğumuz günün yıldönümü olduğunu ifade etti. Milli Mücadele ile yazılan destanın ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin artık bir dünya devleti olduğunu belirten Vali Şentürk, “; Cumhuriyet, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere bırakılan en kıymetli ve en büyük mirastır” ifadesini kullandı. 

Vali Şentürk, önemli mesajlar verdiği konuşmasının devamında, şunları kaydetti:

“Değerli Bilecikliler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim son devletimizdir. Bu coğrafyadaki bin yıllık varlığımız her dönemde olduğu gibi Cumhuriyet döneminde de ülkemizin bütünlüğünü, Devletimizin bekasını şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla sürdürüyoruz. Malazgirt'te Anadolu'nun kapılarını açan Sultan Alparslan’dan başlayarak Ertuğrul Gaziye, Şeyh Edabaliye, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'ye, Fatih Sultan Mehmet Han'a, Kanuni Sultan Süleyman'a, Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı ve Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar bugünlere ulaşmamızı sağlayan tüm büyüklerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Allah onlardan razı olsun. 

‘BU MİLLET ESARET BİLMEZ’

Cumhuriyet bizim için sadece siyasal bir ortaklık ya da bir toprak parçası üzerinde hasbelkader yaşayan insan kitlelerin toplamından ibaret değildir: o toprak parçasının tamamı yurt, o yurt üzerinde yaşayan nüfusun tümü eşit ve özgür yurttaştır. O yurttaşların hepsini de kendi geleceklerini yine kendilerince belirlemeye ahdetmiş gerçek özneler haline dönüştürmeyi amaçlayan ortak iradenin adıdır.

Bu millet iradenin gereğini Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs Barış Harekâtında ve 15 Temmuz gecesi kendisini göstermiş: ”Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl”  dizesi kanıtlanmış bir hakikatin en sahici ifadesi olmuştur.

Daha dün sivil ve askerî oligarşi heveslileri yine bizim ortak değerlerimizle bizi kandırmayı denemişler:” cumhuriyeti kollama ve koruma” bahanesiyle bu milleti tarihin şahit olmadığı bir alçaklıkla içimizden vurmaya kalkışmışlardır. ”Ya istiklâl ya ölüm!” parolasını hayatına şiar edinmiş bu aziz millet, dost düşman tüm dünyaya bir kez daha kendisine tuzak kurulamayacağını ispat etmiştir.

Bu millet esaret bilmez. Gazi Mustafa Kemal’in:“Özgürlük benim karakterimdir”  vecizesi artık milletimizin her ferdinin mayası olmuştur. Bu gün de Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Hareketleri ile bağımsızlığımıza ve vatanımıza yönelik tehditler bertaraf edilmektedir.

‘CUMHURİYET DÜŞMANLARI HER DÖNEMDE OLACAKTIR’

Yurdumuzu parçalamak isteyen Sevr sevdalıları; cumhuriyet düşmanları her dönemde olacaktır. Bu düşman bölücü olabilir, işbirlikçi olabilir, bu düşman iç ve dış destekli olabilir. Milli şairimiz merhum Mehmet Akif’in dediği gibi: ”Girmeden tefrika bir millete onu top sindiremez/Toplu vurdukça sineler onu top sindiremez.”  dizelerini hayatımızın merkezine almalıyız. Özgür ve kardeşçe yaşamanın sorumluluğu bilincinde olmalıyız.

Vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi, demokrasi, özgürlük, eşitlik ortak paydamızdır.

Bu toprakları vatan kılan, özgürce yaşamamız için canlarını veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz.

Vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, özgürlüğümüze cumhuriyetimize her zaman sahip çıkacağımıza inanıyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu. 

Vali Bilal Şentürk’ün konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı. Şeyh Edebali Stadyumu’nu dolduran coşkulu kalabalık Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçiklerimize asker selamı gönderdi. Stadyumdan Cumhuriyet Meydanı’na gerçekleşen yürüyüş ise kenti adeta kırmızı beyaza bürüdü. 

Törene, Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, daire müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2756 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.