CUMHURİYET KOŞUSU YAPILDI

CUMHURİYET KOŞUSU YAPILDI

Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ve Bilecik Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Cumhuriyet Kupası Erkekler İl Atletizm etkinliğinde öğrenciler hem birbiriyle yarıştı hem de çevre temizliği yaptı.

Bilecik Belediyesi Pelitözü Gölpark’ta düzenlenen etkinlikte üniversite gençleri önce 3 bin metrelik koşu gerçekleştirdi daha sonra gölpark etrafında çevre temizliği yaptı.

cumhuriyet-kosusu-yapildi2.jpg

Düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Nihat Can, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, KYK Yurt Müdürü İsmail Şen, Şeyh Edebali Öğrenci Yurt Müdürü Lütfü Akyüz, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen koşu sonrasında; ‘’Çevreyi Hor Gören Geleceği Zor Görür’’ sloganı ile çevre temizliği yapan öğrenciler, vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı.

Belediye Başkanı Nihat Can etkinlikte yaptığı konuşmada öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli ve anlamlı değerlendirmek adına güzel bir etkinliğin içinde yer aldıklarını belirterek, programda emeği geçen bütün paydaşlara teşekkür etti.

Bilecik Belediyesi’nin eğitim ve öğretime faydası olan bütün etkinliklere katkı sağladığına dikkat çeken Belediye Başkanı Nihat Can; ‘’Öğrencilerimiz ve müdürlerimiz hafta sonu güzel bir etkinliğe imza atıyorlar. Bizler de buraya gelerek onlara destek vermek istedik. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ise Bilecik’teki kurumlar işbirliğinde güzel ve anlamlı bir çalışmanın yapıldığını belirterek, öğrencilere ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.

KYK İl Müdürü İsmail Şen ise kurum olarak, gençlerin üniversite eğitimleri yanı sıra bu tür sosyal faaliyetlere katılarak kendilerini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini kaydetti.

Öğrenciler ısınma hareketini yaptıktan sonra Belediye Başkanı Nihat Can’ın başlangıç düdüğüyle koşmaya başladılar.

cumhuriyet-kosusu-yapildi3.jpg

3 bin metrelik parkuru tamamlayan öğrenciler daha sonra bitiş çizgisinde bir araya geldiler. Etkinlikte dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları; Belediye Başkanı Nihat Can, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ve KYK Yurt Müdürü İsmail Şen tarafından verildi.

Daha sonra pilav ve ayran ikramı yapılan öğrenciler, Pelitözü Gölpark çevresinde çöp temizliği yaptı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.