DADAŞLARDAN ‘CUMHUR İTTİFAKI’NA TAM DESTEK

DADAŞLARDAN ‘CUMHUR İTTİFAKI’NA TAM DESTEK

Bilecik Erzurumlular Derneği Başkanı Ebu Talip Dursun; “Erzurumlu Dadaşlar olarak elbette sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer alacağız.”Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala; “Nihat Can’a öyle bir destek verin ki yankısı Edirne’den Kars’a kadar duyulsun.”

Eski İçişleri Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bilecik Erzurumlular Derneği’nce düzenlenen ‘Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümü Kutlamaları’na katılmak üzere ilimize geldi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, ilimizde yaşayan Erzurumlular ile çok sayıda Bilecikli bir araya geldi. Aslen Erzurumlu olan Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye’nin beka sorununa vurgu yaparak, Cumhur İttifakı Adayı Nihat Can’a destek istedi.

Bilecik Erzurumlular Dernek Başkanı Ebu Talip Dursun ise Erzurumlular ile Bileciklilerin kader birliği olduğuna dikkat çekerek, “Bir tarafta Amerika, İsrail, PKK, FETÖ ve YPG diğer tarafta ise Ertuğrulgazi’nin torunları Nene Hatun’un torunları var. Biz Erzurumlu dadaşlar olarak hangisinin yanında yer almamız lazım, tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer alacağız” ifadelerini kullandı.

ebu-talip-dursun.jpg

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA YER ALACAĞIZ’

Etkinlik, Bilecik Erzurumlular Dernek Başkanı Ebu Talip Dursun’un açılış konuşması ile başladı. Erzurumlular ile Bileciklilerin birçok ortak noktası olduğunu söyleyen Ebu Talip Dursun, Bilecik’te yaşamaktan gurur duyduklarını ifade etti. Dadaşların her zaman milli ve manevi değerlerine sahip çıktığını aktaran Ebu Talip Dursun, 31 Mart yerel seçimlerinde yine milli ve manevi değerleri savunanlarla birlikte hareket edeceklerini ifade etti. Dursun, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer alacağız” dedi.

Ebu Talip Dursun, coşkulu konuşmasının son bölümünde okuduğu şiirle salondan büyük alkış aldı.

‘ERZURUMLU KARDEŞLERİMİZLE GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ’

Belediye Başkanı Nihat Can, ilimizde yaşayan Erzurumlular ile birlikte bugüne dek çok güzel işlere imza attıklarını belirterek, “Erzurumlu kardeşlerimizle bundan sonraki süreçte de bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Atalarımızdan bize emanet bu güzide topraklara birlikte hizmet edeceğiz inşallah” dedi.

nihat-can-003.jpg

’31 MART’TA TÜRKİYE DÜŞMANLARI KAYBEDECEK’

Milletvekili Selim Yağcı’da, Cumhur İttifakı’nın kuruluş gayesine değindi. Ülkemizin geleceği için kurulan Cumhur İttifakı’nın ilimizde vücut bulmuş olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Milletvekili Selim Yağcı, “31 Mart akşamı inşallah kazanan Cumhur İttifakı olacak. Türkiye’ye darbe vurmak isteyen, Türkiye düşmanı üst akılların güdümünde hareket edenler kaybedecekler” dedi.

selim-yagci-003.jpg

Son olarak konuşan Eski İçişleri Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala ise Türkiye’nin beka sorununa vurgu yaparak, Cumhur İttifakı Adayı Nihat Can’a destek istedi. Türkiye’nin zor dönemlerinde Erzurumluların her zaman Palandöken gibi dimdik ayakta durduğunu ifade eden Efkan Ala, şöyle devam etti:

‘ADAMLAR KAZANDI DEMELİLER’

Önümüzde bir seçim var. Bu seçimin iki tane sonucu var, ikiside birbiri ile bağlantılı. Birisi yerel yönetimler ile ilgili diğeri ise Türkiye’nin gücü ile ilgili. Birincisinde herhangi bir problem olacağını sanmıyorum. Palandöken’in evlatlarının Osmanlı’nın kurulduğu topraklarda milletin değerleri ile hemhal olmamış, ona saygı duymayanlarla işi olmaz. Burada Nihat bey kardeşimi size söylememe bile gerek yok, benden daha iyi anlatırsınız. Onun için o sizin kardeşiniz, sizi gönülden ayırması mümkün değil. O bakımdan Nihat bey kardeşimin arkasından öyle bir sandık sonucu çıkmalı ki nu sonuç sadece Bilecik’te değil her yerde yankı yapmalı. Milletin milli ve manevi değerlerini şiar edinmiş iki anlayış bir araya geldi o zaman sadece kazanmak yetmez. Hani ‘Adam kazandı’ demişti ya bu seçimlerden sonra ‘Adamlar kazandı’ demeliler artık.

efkan-alaa.jpg

‘ÜZERİNDE DURULACAK MESELELER DEĞİL’

Birileri listeye girmiş girmemiş, birinin istemediği isim yazılmış, diğerinin hazetmediği yazılmış falan bunlar olur. İnanın bunlar armutun sapı üzümün çöpü bile değil. Türkiye’nin karşı karşıya olduğu problemler dikkate alınınca hiç üzerinde durulacak meseleler değil. Ayrıca neyin kim için hayırlı olduğunu sadece Allah bilir. Biz bir şeyler yapmak için yola çıktık ve o yolda yürüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Efkan Ala’ya hediye takdiminde bulunuldu.

efkan-ala-icisleri-bakani.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 18754 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum