DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi Pazartesi günü yapılacak.
30 Mart 2014 Yerel seçimlerinin ardından 2 yıllığına seçilen İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım’ın görev süresinin dolmasının ardından Meclis üyeleri yeniden başkan seçmek için sandığa gidecek.
Kimler aday olabilir?

serkanyildirim.jpg
Mevcut İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım tekrar aday. Ak Parti grubu kendi arasında il genel meclis başkan adayını belirlemek için oylama yapmıştı. Bu oylamaya Ak Partili İl Genel Meclis üyelerinin yanı sıra dönemin Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak ve Milletvekili Halil Eldemir de katılmıştı. Ak Parti grubunda Serkan Yıldırım’ın aday gösterildiği öğrenilmişti.
Ak Parti Grubunda Bozüyüklü İl Genel Meclis Üyeleri Oğuz Sertler ve Nizamettin Çam’ın da aday olduğu her iki adayın da ikişer oy aldığı bilinmekte. Ancak Bozüyük’te birlik sağlanmayışı kamuoyu tarafından yadırganmıştı.
Muhalefet aday çıkaracak mı?
İl Genel Meclisinde CHP’nin iki üyesi olması hasebiyle aday çıkarmayacağı, 7 üye ile İl Genel Meclisinde bulunan MHP’nin ise CHP ile birlikte aday çıkarabileceği konuşuluyor.
Bu iddia da göz ardı edilemez!..

oguzsertler.jpg
Ak Parti grubundan çıkamayan Bozüyüklü İl Genel Meclis Üyesi Oğuz Sertler’in Pazartesi günkü birleşimde İl Genel Meclis Başkanlığına yine de aday olabileceği, kendi oyuyla birlikte muhalefetin de desteğini alacağı konuşuluyor. Bu durumda muhalefetin desteği ile 10=10 berabere kalacağı, Ak Parti grubundan 1 oy daha alması durumunda muhalefetin oyları ile birlikte İl Genel Meclis Başkanlığına seçilebileceği konuşuluyor.
Daha önce benzer senaryo yaşanmıştı..
29 Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından İl Genel Meclisinde Ak Parti 12, muhalefet 8 sandalye ile temsil edilirken ilk olarak Ak Parti’den H.Hüseyin Çelik İl Genel Meclis Başkanlığı görevini sürdürmüştü. 2 yıllık görev süresinin dolmasının ardından Ak Parti Grubu tekrar H.Hüseyin Çelik’i aday göstermiş ancak Bozüyüklü İl Genel Meclis üyesi Nail Dağlı grup kararına uymayarak aday olmuştu.

hhcelik.jpg
Yapılan gizli oylamanın ardından kendi oyu, muhalefetin ve Bozüyüklü il genel meclis üyesinin de desteğini alan Nail Dağlı 10=10 eşit oyu almış ancak kurada kaybetmişti.

naildagli.jpg

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 3971 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum