DARBE GİRİŞİMİ ESNASINDA İNHİSAR'DA EZAN SUSTURULDU BÜYÜK GERGİNLİK

DARBE GİRİŞİMİ ESNASINDA İNHİSAR'DA EZAN SUSTURULDU BÜYÜK GERGİNLİK

İhanet çetesi tarafından düzenlenen askeri darbe girişiminin ardından İnhisar'da bir skandalın yaşandığı iddia edildi.

İhanet çetesi tarafından düzenlenen askeri darbe girişiminin ardından İnhisar'da bir skandalın yaşandığı iddia edildi. 

CAMİNİN ŞARTELLERİ İNDİRİLDİ İDDİASI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camilerden sela okunması yönünde talimat vermesinin ardından tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sela ve ezan sesleri yükseldi. Ancak İnhisar'da okunan selaya İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek tarafından müdahale edildiği, cami görevlisi ile Başkan Ödübek arasında tartışmaların yaşandığı ve caminin şartellerinin indirildiği öne sürüldü.

 

 

EĞLENCELERİNE EĞLENCE Mİ KATTILAR? 

Ayrıca darbe girişimi haberinin yankılanmasının ardından Belediye Başkanı Ayhan Ödübek'in bir düğün cemiyetinde olduğu ve gelen haberle eğlencenin dozunun arttırıldığı ortaya atıldı. Yaşanan gelişmeler karşısında tepkisini dile getiren bazı vatandaşlar,"Ezan dinmez bayrak inmez diye slogan atan bir partinin belediye başkanı adeta cami basarak sela ve ezan sesini dindiriyor. Darbe girişimini kutlarcasına tavırlar takınıyor. Yazıklar olsun" dediler. 

KAYMAKAM VURDUMDUYMAZLIK MI YAPTI?

Olaya şahitlik ettiğini belirten ve gazetemize ulaşan bazı okuyucularımız ise İnhisar Kaymakamı Hakan Keskin'in olay yerine çok geç geldiğini iddia ettiler. 

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN KINADI!

Diğer yandan Türk Diyanet Vakıf-Sen Bilecik Şubesi'de konuyla ilgili sosyal medya üzerinden  belediye başkanını kınadığını açıkladı. Sendika açıklamasında, cami görevlisinin belediye başkanı tarafından tehdit edildiğini iddia ederek şunları kaydetti:

"Bilecik ili İnhisar ilçe belediye başkanı merkez camide görevli imam ve müezzin sela verdikleri sırada camiye gelerek ezan ve selayı yarıda kestirerek, yanındakilerle birlikte cami görevlilerimizi tehdit etmişlerdir. Türk Diyanet Vakıf-Sen Bilecik İl Temsilciliği olarak belediye başkanını esefle kınıyoruz."

İlgili Haberler

Kaynak:Mehmet ERDAL

Bu haber toplam 14585 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum