DEFTERDAR ŞAHİN GÖREVDEN NEDEN ALINDI?

DEFTERDAR ŞAHİN GÖREVDEN NEDEN ALINDI?

Ertuğrul Açıkgöz, Bilecik Defterdarı Mustafa Şahin'in görevden neden alındığının açıklanmasını istedi. -bilecik haber-

Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ertuğrul Açıkgöz, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınan Defterdar Mustafa Şahin hakkında açıklamalarda bulundu.

SMMMO Başkanı Ertuğrul Açıkgöz, Defterdar Şahin'in görevden alınmasının büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Bu kararın gerekçesinin kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğine inanıyor ve ilimiz siyasilerine konunun aydınlatılması için çağrıda bulunuyorum" dedi.

Ertuğrul Açıkgöz, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

"İlimizde 7 yıldır görev yapmakta olan Defterdarımız Sayın Mustafa Şahin’in 2020/289 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla görevden alındığını büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Bilecik’te göreve başladığı günden bu yana Mali Müşavirler Odamız mensuplarının ve mükelleflerimizin problemlerinin çözümü konusunda elinden gelen gayreti gösteren, idari süreçleri son derece sağlıklı şekilde yürüten, Bilecik kamuoyu tarafından da sevilip sayılan değerli bir bürokrat olan Sayın Şahin’in görevden alınmasının ilimiz için çok büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum.

Bu kararın gerekçesinin kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğine inanıyor ve ilimiz siyasilerine konunun aydınlatılması için çağrıda bulunuyorum. 80’li yıllar ve öncesinde Bilecik’te görev alan bürokratların küskün olarak gönderilmesinin Bilecik’in ekonomik ve sosyal gelişimine verdiği zararlar düşünüldüğünde, benzer hataların 2000’li yıllarda da devam ettiğini üzülerek görüyorum. Ülkemizin ve ilimizin gelişiminin, kamunun liyakatli bürokratlarına değer vermekten geçtiğini, kalkınmamızın ancak bu şekilde gerçekleşeceğini hatırlatarak, konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6548 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum