DENETİM RAPORU MECLİSE SUNULDU

DENETİM RAPORU MECLİSE SUNULDU

İl Genel Meclisi Nisan ayı son birleşimi gerçekleşti. Birleşimde İl Özel İdaresi'nin 2015 yılı denetimiyle ilgili rapor meclise sunuldu. Denetim Komisyonu Başkanı Ertuğrul Torun, yapılan denetimde ödemelerin kanuni olduğu ve harcamaların mevzuata uygun olarak yapıldığı, suç unsuru teşkil eden herhangi bir hususa rastlanmadığını ifade etti. 
İl Genel Meclisi Nisan ayı son birleşimi gerçekleşti. Birleşimde 5 gündem maddesi görüşülürken aynı zamanda 2015 yılı denetim raporu da meclise sunuldu.
8 Nisan Cuma günü saat:10:30'da başlayan birleşimde ilk olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bir adet binek araç alım talebiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu'nundan gelen rapor görüşüldü. Komisyon raporunda, araç alımıyla ilgili ödeneğin ilgili bütçe tertibine aktarılarak aracın İl Özel İdaresi tarafından temin edilmesini ve temin edilen aracın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne devredilmesini uygun gördü. İl Genel Meclis üyeleri de komisyon raporunu oy birliği ile kabul etti. 
Birleşimde daha sonra Bozüyük Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi enerji nakil kablosu temini ve işçilik giderlerinde kullanılmak üzere 20 bin TL ödenek aktarımıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor ele alındı. Komisyon hazırladığı raporda söz konusu giderlerin 2016 Mali Yılı bütçesinin "Melseki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okulların onarım" giderleri tertibinden Bozüyük İlçe Özel İdare Müdürlüğünün ilgili bütçe tertibine 20 bin TL ödenek aktarılarak karşılanmasını uygun gördü. Komisyonun hazırladığı rapor il genel meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 
Birleşimin devamında 2016 yılı yatırım programı doğrultusunda asfalt yapım ve bakım ile stabilize bakım çalışmalarının öncelik sırasının belirlenmesi talebiyle ilgli Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor ele alındı. 
Komisyon raporunda önceliklikli güzergahları belirlerken, asfalt çalışmalarında ihtiyaç duyulan güçlendirme, bakım onarım ile geçmişten protokolü devam eden işler ile bunun dışında genel programda bulunan işlerin mevsim şartları ve yeterli bütçe oluşmasına bağlı olarak Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nce yapılması planlanan yerlerin ekonomikliği değerlendirilierek yapılmasına devam edilmesinin ve 2016 yılı yatırım programında olmayan yolların yatırım programına eklenmesini uygun gördü. Komisyonun hazırladığı rapor, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 
Birleşimde daha sonra İl Özel İdaresinde çalışan 657 sayılı kanuna tabi personel ile ileride alınacak tam zamanlı sözleşmeli personele sosyal denge tazminatı verilmesi talebiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor ele alındı. Komisyon raporunda İl Özel İdaresinde çalışan 657 sayılı kanuna tabi personel ile ileride alınacak tam zamanlı sözleşmeli personele, Sosyal Denge Tazminatı aylık tavan tutarı en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) en az %76'ı oranında verilmesi için yetkili memur sendikası ile Bilecik İl Özel İdaresi arasında toplu sözleşme (Sosyal Denge Sözleşmesi) yapılması için Bilecik İl Özel İdaresi'ne yetki verilmesini uygun gördü. 
Komisyon raporunun okunmasının ardından mecliste grubu bulunan parti sözcüleri, İl Özel İdaresi personeline övgü dolu sözlerle bahsederek, yapılacak sözleşmenin hayırlı olmasını dilediler. Dilek ve temennilerin ardından komisyon raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 
Birleşimin devamında Dedeoğlu Caddesinde boş halde bulunan dairelerden bir tanesinin geçici olarak Gönül Elçileri Projesinin Bilecik Gönüller Derneği ile birlikte yürütülebilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne tahsis talebiyle ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor ele alındı. Komisyon raporunda tahsis edilmesini uygun görürken, meclis üyeleri de oy birliği ile komisyon raporunu kabul etti. 
Birleşimde son olarak Denetim Komisyonu'nun 2015 yılı denetimiyle ilgili hazırladığı 29 sayfalık rapor okundu. Denetim Komisyonu Başkanı Ertuğrul Torun, yapılan denetimde ödemelerin kanuni olduğu ve harcamaların mevzuata uygun olarak yapıldığı, suç unsuru teşkil eden herhangi bir hususa rastlanmadığını ifade etti. 
Diğer yandan meclis üyeleri Mahir Küçük, Zeki Uyanık, Hikmet Turhan, Turgay Yılmaz, Ahmet Eren, Hasan Hüseyin Çelik, Hakan Özkan, Nizamettin Çam ve Necati Keser imzalı bir önerge gündeme alındı. Önergede Milli Eğitm Müdürlüğüne bağlı okulların gelecek ders yılına hazırlanmasıyla ilgili sorunlarının tespit edilmesi özellikle öğrenci yoğunluğu fazla olan ilçe ve mahallelerde eğitim öğretim sorunlarının incelenmesi amacıyla çalışma yapılması talep edildi.
Meclis üyeleri tarafından verilen önerge, meclis üyelerinin oy birliği ile  Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.