DENETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

DENETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı ile 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek ve 6 gün sürecek ‘Ürün bazlı gıda denetim seferberliği’ Bilecik’te başlatıldı.

Denetimler kapsamında gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığı artırmak hedeflenirken ilk olarak süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri denetlenecek.

denetim-seferberligi-basladi2.jpg

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, her gün bir ürün üzerinde durulacağını belirterek, “Süt ve süt ürünlerinden başlayacak denetimlerde, et ve üt ürünleri gibi halkın en çok tükettiği ürünler öne çıkacak. Bu kapsamda, arıcılık ürünleri, bitkisel yağ ve margarinler, baharatlar, çaylar, takviye edici gıdalar gibi ürünler art arda denetlenecek.

denetim-seferberligi-basladi3.jpg

Bu kapsamda, üretim yerleri yanında toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler de yapılacak. Denetimler, İlimizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla büyük bir titizlikle yürütülecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4437 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum