DEV PROJE START ALDI

DEV PROJE START ALDI

Yenipazar’da güneş enerjisinden elektrik üretecek proje için çalışmalar başladı. İller Bankası aracılığıyla yapılacak ve yaklaşık 5 milyon TL maliyetli proje için arazide yapılan incelemelerin ardından iş makinaları çalışmaya başladı.

dev-proje-start-aldi4.jpg

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, büyük önem verdiği projenin hayata geçmesi halinde ilçenin kaderinin değişebileceğini söyledi. Belediyeye çok önemli bir gelir kaynağının kazandırılacağını ifade eden Başkan Özden, “Projemiz, yatırımını kendisi 10 yılda amorti ettiği gibi yine 10 yıl içerisinde az da olsa gelir sağlamaya başlayacak. Aylık yaklaşık 10 ila 20 bin TL arasında bir gelir bırakacak. 10 yıllık ödemenin sonrasında ise bütün gelir belediyemize kalacak” dedi.

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:

dev-proje-start-aldi2.jpg

Sistemi, İlçemizin girişine elektrik trafo binasının yanına kuracağız. Tamamen yenilenebilir, çevreci, doğaya hiçbir zararı olmayan ve gelir getiren bir proje olacak. Projemize her türlü destek veriliyor. Projeyle hem ihtiyacımızı karşılayacağız hem de belediyemiz para kazanacak. Projenin tahmini maliyeti 5 milyon lira civarında. İller Bankası aracılığı ile Güneş Enerji Santralinin yapılmasında Belediyemiz tarafından herhangi bir bedel ödenmeyecek. Santralin yapımının tamamlanmasından sonra üretilen elektrikten elde edilecek gelir ile geri ödemesi yapılacak. Geri ödeme anında dahi kurulacak santralin gücüne göre geri ödeme taksitlerinden sonra aylık 10 bin ila 20 bin TL arasında bir tutar yine Belediyemize de gelir olarak kalacak. 10 yıllık ödemenin sonrasında santralin bütün geliri Belediyemize kalacak” dedi.

dev-proje-start-aldi3.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3627 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum