Devlet övünç madalyaları takdim edildi

Devlet övünç madalyaları takdim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından piyade uzman Çavuş Abdulhamit Bilgen'in ailesine ve gazi jandarma er Zalim Değirmen'e verilen ''Devlet Övünç Madalyası'' Vali Bilal Şentürk tarafından takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından piyade uzman Çavuş Abdulhamit Bilgen'in ailesine ve gazi jandarma er Zalim Değirmen'e verilen ''Devlet Övünç Madalyası'' Vali Bilal Şentürk tarafından takdim edildi. 

devlet-ovunc-madalyalari-takdim-edildi2.jpg

Vali Bilal Şentürk’ün makamında gerçekleşen törene, şehit Abdulhamit Bilgen'in babası Mustafa ve annesi Nezaat ile gazi Zalim Değirmen ve ailesi ile 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal katıldı. 

Vali Şentürk, burada yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerimize şükranlarını ifade ederken, şunları kaydetti:

devlet-ovunc-madalyalari-takdim-edildi3.jpg

“Vatanını kaybedenlerin düştükleri durumları görünce ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. Hayatını ortaya koyan şehit ve gazilerimizin, milletin var olması anlamında ne kadar değerli olduğunu bugünler bize gösteriyor. Vatan dediğimiz bu topraklarda yüzyıllar içerisinde yaşamak kolay olmamıştır. Yüzyıl öncede şehit verdik, yüzyıl sonrada şehit veriyoruz. Bu vatan için fedakarlık yapan gazilerimiz var ve bütün insanımız ile birlikte vatan bizim için kıymetli. Bu yüzden devlet olarak güçlü bir şekilde ayakta durabiliyoruz. Vatan için gözünü kırpmadan canını ortaya koyabilecek milyonlarca insan var. Hem şehitlik mertebesine ermek, hem de gazilik mertebesine ermek toplumun ve bizlerin yanında çok bambaşka bir yeri var. Bu yönüyle biz şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman başımızın üstünde yerleri var. Allah bize acı günler yaşatmasın, biz her zaman vatan ve millet sevgimizle, inancımız ile her zaman böyle tutkun olursak güçlü oluruz” diye konuştu.

devlet-ovunc-madalyalari-takdim-edildi4.jpg

Piyade uzman çavuş Abdulhamit Bilgen 2019 yılında Zeytindalı Harekat Bölgesi'ndeki bir üsse düzenlenen saldırıda şehit düşmüştü. 

Gazi Zalim Değirmen ise 1990 yılında Hakkari Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada yaralanmıştı.

devlet-ovunc-madalyalari-takdim-edildi5.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1620 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.