DİKKAT EDER MİSİNİZ?

DİKKAT EDER MİSİNİZ?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında; Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve uygulamaya değer bulunan “Dikkat Eder misiniz?” "Aktivite Bozukluğu ve Dikkat Eksikliği Olan Öğrencilerin Tanılanması Projesi"nin açılış toplantısı yapıldı. 2015 yılında ilimizden kabul edilen üç projeden biri olan "Dikkat Edermisiniz" projesi, aynı zamanda bölgede konu olarak bir ilk olması ile de dikkat çekiyor. 

Dikkat eksikliği ve aktivite bozukluğu olan öğrenci ve aileleri ile öğretmenlere eğitim vermek, toplumda farkındalık oluşturulmasını sağlamak, dikkat eksikliği ve aktivite bozukluğunun ilimiz çapında tanınmasını sağlamak ile kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlayan proje, tüm il genelinde uygulanacak. 

11 Nisan Pazartesi günü bir kafede düzenlenen projenin açılış toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bektaş Uçkun, proje hakkında kısa bilgi vererek: "Bu proje ilimizde ilk defa uygulanacak. Bu projemiz Ocak ayı sonu gibi başladı. 1 yıl sürecek" dedi.

Uçkun'un ardından Proje Koordinatörü Mustafa Kan projenin detayları anlattı. Koordinatör Kan, “Dikkat Eder Misiniz?” projesinin genel amacının; dikkat eksikliği, aktivite bozukluğu olan öğrenci ve aileleri ile öğretmenlere eğitim vermek, toplumda farkındalık oluşturulmasını sağlamak, dikkat eksikliği ve aktivite bozukluğunun ilimiz çapında tanınmasını sağlamak ile kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu ifade ederek projenin faaliyetlerini anlattı.  

Projenin ortaklarının Bilecik Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği olduğunu kaydeden Kan, proje bütçesinin ise 69 bin 460 TL olduğunu söyledi. 

Proje Koordinatörü Mustafa Kan'ın sunumunun ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Proje açılış toplantısına Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler ve bazı il müdürleri ile okul idarecileri katıldı.

bilecik-dikkat-edermisiniz.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3309 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.