'DİRİLİŞ OSMANLI' TURLARI BAŞLADI

'DİRİLİŞ OSMANLI' TURLARI BAŞLADI

İlimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak 'Diriliş Osmanlı' gezi turları başladı. İlimiz girişimcileri Kenan ve Zeki Kayadelen kardeşlerin kurduğu ERKEN Organizasyon şirketi aracılığıyla hayata geçen proje kapsamında ülkemizin dört bir yanından Bilecik'e gelen gençler, kuruluş ve kurtuluşun beşiğini daha yakından tanıyor. 
'Diriliş Osmanlı' turları kapsamında Maltepe Gençlik Merkezi'ni ve Fatih'in Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği'ni ilimizde ağırladıklarını aktaran şirket sahibi Kenan Kayadelen, Bilecik'in tanıtıma katkı sağlamak için çalışmalarda bulunduklarını anlattı. 

3-003.jpg
KERVANSARAY İLK KEZ KAPILARINI AÇTI
Geçtiğimiz günlerde, Fatih'in Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği'nden bir heyeti Bilecik'te ağırladıklarını ifade eden Kayadelen, gezinin ayrıntılarını açıkladı. Kayadelen, uzun zamandır kapalı olan Vezirhan'daki Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı'nın kapılarının ilk kez 'Diriliş Osmanlı' turlarına açıldığını kaydederek şöyle konuştu:
"Misafirlerimize burada köy kahvaltısı sunduk. Kendi kültürümüzü tanıtan kahvaltının ardından Küre'de Dursun Fakıh Türbesi ziyaret edildi. Daha sonra Söğüt'te Ertuğrulgazi Türbesi, Hamidiye Camii, Söğüt Müzesi ziyaretleri yapıldı. Buradan Kınık Köyü'ne geçtik ve Kınık'ımızın meşhur çömleklerini misafirlerimize tanıttık. 

4-001.jpg
BİLECİK BELEDİYESİ DESTEK VERDİ
Turumuzun devamında Bilecik'e geldik ve Şeyh Edebali Türbesi ziyaretiyle Bilecik gezisini başlattık. Burada Bilecik Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan ve Arkeolog Umut Özdemir'de bizlere yardımcı olarak misafirlerimize Bilecik Belediyesi'nin tarihi binasını, saat kulesini gezdirdik. Osmanlı arması önünde fotoğraf çekindik. Belediye Başkanımız sayın Selim Yağcı'da misafirlerimize hediye takdiminde bulundu.  

1-007.jpg
Günün devamında öğle yemeği için yeniden Vezirhan'a döndük ve yine kendi kültürümüze has bir öğle yemeğini misafirlerimizin beğenisine sunduk. Yöresel yemeklerimizi tadan misafirlerimize daha sonra Osmaneli'ni gezdirdik. Osmaneli'nin tarihi evlerini gören misafirlerimiz Sakarya Nehri kenarında köy pidesinden tadarken Osmanlı şerbeti içme fırsatı yakaladılar" dedi.  
Tura katılanların Bilecik'i tanımaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Kayadelen, bu tür gezilerin devamını istediklerini ifade etti.  
AMAÇ BİLECİK'İN TANITIMINA KATKI SAĞLAMAK
ERKEN Organizasyon Sahibi Kenan Kayadelen, 'Diriliş Osmanlı' turları adı altında başlattıkları projeyi daha yaygın hale getirmek için çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, birçok tur şirketiyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Merkezleri'nin gezi listelerine yer almak için girişimlerde bulunduklarını dile getirdi. 

2-007.jpg
Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş'a, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'e ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya teşekkür eden Kayadelen, şirket olarak organizasyonla alakalı tüm hizmetleri vermeye hazır olduklarını belirtti.
Kayadelen son olarak Bilecik'in tanıtımına katkı sağlamayı kendilerine amaç edindiklerini belirterek bu doğrultuda çalışacaklarını söyledi.

 

Bu haber toplam 3135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum