DİRİLİŞ'TEN HALEP'E YARDIM ELİ

DİRİLİŞ'TEN HALEP'E YARDIM ELİ

Bilecik Valiliği ve Bilecik Belediyesi çatısı altında, KIZILAY Bilecik Şubesi ve Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi otaklığı ile kurulan ''Dirilişten Halep'e Giden Yol Platformu'' ile Halep'teki kardeşlerimize yardımda bulunmak adına anlamlı bir platform oluşturuldu.

Bilecik'te başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere sivil toplum kuruluşu ve derneklerin de katılımıyla kurulacak olan ''Diriliş ‘ten Halep'e Giden Yol Platformu'' ayni ve nakdi yardımların toplanarak, zor durumdaki kardeşlerimize ulaştırılmasına aracılık edecek.

''İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın'' düsturunun doğduğu topraklar olan Bilecik'te Kurulan Platform kapsamında; Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar, Odalar, Birlik ve Dernekler, mazlum ve mağdur olan Müslüman kardeşlerimiz için başlatılan yardım seferberliği için kurulan Platforma katılmaya davet edildi. 

PLATFORM İLE GÖNDERİLECEK YARDIMLAR

Zor durumdaki Müslüman kardeşlerimizin birçok noktadaki ihtiyacının temin edilmesinde büyük hizmetler görecek olan platform ile açılan hesap numarasında başta nakdi yardım olmak üzere belirlenen alanlarda toplanacak gıda ve diğer temel ihtiyaç malzemeleri en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amaçlanıyor.

Tüm ülkemizde olduğu gibi Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluş'un Şehri Bilecik'te de gerçekleştirilecek yardım seferberliği kapsamında kurulan platform çatısı altında hazır konserve (fasulye, barbunya ve patlıcan), kullanılmamış yeni battaniye, bebek bezi ve bebek maması ile kullanılmamış yeni kışlık giyecekler toplanacak.

halep.jpg

BANKA HESAP NUMARALARI

Dirilişten Halep'e Giden Yol Platformu çatısı altında Kızılay tarafından açılan ZİRAAT BANKASI Bilecik Şubesi 1868-6492 hesap numarası ile Müslüman kardeşlerimiz için nakdi yardım toplanmaya başlandı.

MALZEME TOPLAMA NOKTASI

Bilecik'teki bütün kurum ve kuruluşlarının birleşmesiyle oluşturulacak platform kapsamında nakdi desteklerin haricinde halkımızdan veya kurum ile kuruluşlardan gelecek belirlenen malzemeler Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi'nde toplanacaktır. Halep'e yardım amacıyla kullanılacak malzemelerin temini ve araştırılması noktasında KIZILAY Bilecik Şubesi, Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi faaliyet gösterecek.

''BİLECİK'TEKİ KURUM VE KURULUŞLAR İLE BÜTÜN STK'LARINI MAZLUM VE MAĞDUR KARDEŞLERİMİZ İÇİN BİR ÇATI ALTINDA BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ''

Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik'teki bütün kurum ve kuruluşların adeta seferberlik ilan ederek, gerçekleştirdikleri platform hakkında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Bilecik'teki bütün kurum ve kuruluşlar ile bütün sivil toplum kuruluşlarını mazlum ve mağdur kardeşlerimiz için bir çatı altında buluşmaya devam ediyoruz. Bilecik; dünyaya 6 asrı aşkın bir süre boyunca hak, adalet, hoşgörü ve medeniyet dağıtan bir medeniyetin kurulduğu Osmanlı Devleti'nin başkenti. Bilecik, bu anlamda, bütün ülkemizde olduğu gibi kendine yakışır bir şekilde bu platform çatısı altında birleşerek, zor ve baskı altında olan kardeşlerimizin yardımına koşacaktır. Bunun için Valiliğimiz, Belediyemiz, Kızılay Bilecik Şubesi ve Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi'nin de katılımıyla kurulan ''Diriliş'ten Halep'e Giden Yol Platformu'na katılarak katkı sağlamaları için Siyasi Parti Teşkilatlarını, Sendika ve Odaları, Birlikleri ve ilimizde fiilen görev yapan tüm sivil toplum kuruluşunu bu kutsal görevde yer almaya davet ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

''DİRİLİŞ'TEN HALEP'E GİDEN YOL PLATFORMU'' İLE MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN YARDIMINA KOŞACAĞIZ''

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise oluşturulacak platform hakkında yaptığı değerlendirmede, 'İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın'' düsturunun doğduğu topraklar olan Bilecik, her zaman kendisine yakışanı yaptığı gibi devlet ve hükümetimizin başlatmış olduğu yardım seferberliğine en güzel şekilde katkı sunmaya hazırdır. İlimizdeki bütün kurum ve kuruluşlar ile dernek ve sivil toplum kuruluşların katılımıyla oluşturulacak olan Diriliş'ten Halep'e Giden Yol Platformu ile mazlum ve mağdur olan kardeşlerimizin zor durumlarına duyarsız kalmamış ve bir nebze de olsa el uzatmış oluyoruz.

Oluşturulacak olan bu platform ile Bilecik'teki yardımlaşma ve dayanışma ruhunu ortaya koymanın yanı sıra çok zor durumda olan kardeşlerimizin de imdadına koşmuş oluyoruz.

İnşallah oluşturulacak olan platform ile Bilecik, üzerine düşen vazifeyi en güzel şekilde yerine getirecektir'' ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1990 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.