DİSK'TEN 1 MAYIS KUTLAMASI

DİSK'TEN 1 MAYIS KUTLAMASI

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama ve miting düzenlendi. Belediye çay bahçesi önünde toplanan işçiler buradan sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Kalabalık, burada gerçekleşen mitingin ardından halaylar çekerek, oyunlar oynadı.

1-295.jpg

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye işçiler meydanlara indi. Kutlama ve miting yapan işçiler ilk olarak belediye çay bahçesi önünde bir araya geldi. Burada güvenlik çemberinden geçen işçiler ellerindeki bayrak ve pankartlarla Cumhuriyet Meydanı'na kadar slogan atarak ilerledi.

2-285.jpg

DİSK'in önderliğinde gerçekleşen kutlamalara CHP, Vatan Partisi, Demokrat Parti, ADD, ve Eğitim-İş gibi bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarından da destek geldi. 1 Mayıs 1977'de Taksim'de yaşanan olaylarda hayatını kaybeden işçilere saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Birleşik Metal İş Sendikası Bilecik Bölge Temsilcisi Recai Büyükbeyhan ve Birleşik Metal-İş Örgütlenme Daire Başkanı Hami Baltacı birer konuşma gerçekleştirdi.

3-217.jpg

Birleşik Metal-İş Örgütlenme Daire Başkanı Hami Baltacı, sendikalarının taleplerini dile getirdiği konuşmasında hükümetin gündeminde yer alan kıdem tazminatı düzenlemesine dikkat çekti. İşçilerin tazminat haklarının ellerinden alındığını öne süren Baltacı,"Kıdem tazminatımızdan ellerinizi çekin" dedi.

Birleşik Metal İş Sendikası Bilecik Bölge Temsilcisi Recai Büyükbeyhan ise kutlama ve miting programlarına katılan tüm işçilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından halaylar çeken işçiler oyunlar oynadı. 

4-057.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2438 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum