'DOĞAYI ÇOCUKLARA BIRAKALIM'

'DOĞAYI ÇOCUKLARA BIRAKALIM'

Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürlüğü tarafından il merkezinde bulunan 4. sınıf öğrencilerine yönelik "Doğayı çocuklara bırakalım" konulu konferans düzenlendi. 
Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürlüğü tarafından çocuklara yönelik "Doğayı çocuklara bırakalım" konulu konferans düzenlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla il merkezinde bulunan 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Anadolu Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe katıldı.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan tarafından bir konuşma gerçekleştirdi. 
Şube Müdürü Ayhan, düzenlenen konferansı 23 Nisan hediyesi olarak çocuklara armağan ettiklerini ifade ederek başladığı konuşmasında şunları dile getirdi: "Sahip olduğu tabii kaynaklar bakımından oldukça zengin bir ülke olan Türkiye'nin, bu kaynaklardan verimli ve sürekli olarak faydalanabilmesi için, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ilk defa uluslararası standartta Türkiye'nin Biyolojik Çeşitlilik Envanterini çıkartmıştır. Bu kapsamda Bilecik  ili çalışmaları tamamlanmıştır. Envanter çalışmaları sonucunda damarlı bitkilerden 1049 tür, iç su balıklarından 31 tür, çift yaşarlardan 20 tür, sürüngenlerden 61 tür, kuşlardan 484 tür, memelilerden 40 tür tespit edilmiştir." dedi.
Şube Müdürü Nezir Ayhan daha sonra konferans hakkında bilgi verdi. Konferansı veren Prof. Dr. Cengiz Türe'den övgüyle bahseden Şube Müdürü Ayhan: "Doğayı çocuklara bırakalım derken bu konuda yıllarını vermiş bir uzmandan doğayı tanıyın istedik. Hocamızın paylaşacağı bilgileri, belleklerimizde uyandıracağı yeni fikirleri ve bilim adına attığı her adım için teşekkür ediyorum" dedi. 
Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan'ın konuşmasının ardından Anadolu Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe "Doğayı çocuklara bırakalım" konulu konferans verdi. Prof. Dr. Türe verdiği konferansta doğa, bitki, hayvan ve su kaynaklarının korunması ile enerjilerin daha verimli olarak kullanılması konularında çocuklara mesajlar verdi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı konferansta, öğrencilerin eğlenerek pür dikkat Prof. Dr. Türe'yi dinlemeleri ise gözlerden kaçmadı. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1646 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.