‘DOLMUŞ HATTI İSTİYORUZ!’

‘DOLMUŞ HATTI İSTİYORUZ!’

Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Ertuğrulgazi KYK Yurdu’nda kalan öğrenciler, yurtlarından üniversiteye dolmuş hattı olmadığı için mağdur olduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde okuyan ve Ertuğrulgazi Yurdu’nda kalan bir öğrenci, yaşadıkları sıkıntının anlaşılması için çektiği videoyu gazetemize ulaştırdı. Mağduriyetleri ile ilgili yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığını aktaran öğrenci, valilik ve belediyenin söz konusu durumdan haberdar olduklarını kaydetti. Öğrencilere yardımcı olunmasını talep eden dertli öğrenci, “Yurdumuza sürekli gelen bir dolmuş hattı istiyoruz. Çok mağdur oluyoruz. Gereken ilginin gösterilmesini umuyorum, lütfen olaya el atalım” dedi.

Dolmuş hattı olmayışından dert yanan öğrenci, kar yağışlı bir havada çektiği videoda şu sözlerle sesini duyurmaya çalıştı:

 

“Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde okuyorum. Ertuğrulgazi Erkek KYK Yurdu’nda kalıyorum. Yurdumuzdan okula dolmuş hattı bulunmuyor. Bu yüzden yaklaşık 10 dakikalık yolu yürüyerek gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Şu anda sınavım vardı sınavdan dönüyorum ve kar yağışı var. Yağıştan dolayı üstüm hep ıslandı.

Biz bu durumu daha önce belediyeye ilettik, valilerimize ilettik. Bilecik’e gelen eski Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a ve onun yanındaki Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu beye ilettik. Bize çözüleceğinin sözünü vermişlerdi. KYK Genel Müdürlüğüne sesleniyorum lütfen KYK’da kalan öğrencilerinize sahip çıkın.

Bu sorundan dolayı mağdur oluyoruz. Bu yolu yürümek zorunda kalıyoruz, kar yağıyor, yağmur yağıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Bilecik Belediye Başkanı sayın Selim Yağcı’ya sesleniyorum lütfen ilimize gelen öğrencilere sahip çıkalım.

Biz yurdumuza sürekli gelen bir dolmuş hattı istiyoruz. Çok mağdur oluyoruz. Gereken ilginin gösterilmesini umuyorum lütfen olaya el atalım. Biz burada bu sorunu çözemedik, defalarca belediyeye, valiliğe ilettik ama bu sorunu çözemedik, lütfen öğrencilere yardımcı olun” ifadelerini kullandı.

dolmus-hatti-istiyoruz2.jpg 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6728 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum