DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Bilecik'e geldi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Bilecik'e geldi

Demokratik Sol Parti (DSP) Bilecik İl Başkanlığı binası, Genel Başkan Önder Aksakal’ın katılımıyla açıldı.

Bilecik’te yeniden yapılanmaya giren DSP, 11 Kasım 2020 Çarşamba günü törenle İl Binasını açtı. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın katılımıyla gerçekleşen il binası açılışına DSP’nin eski il ve ilçe başkanlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı. 

dsp-genel-baskani-onder-aksakal2.jpg

İl Başkanı Sinan Demirel’in açış konuşmasının ardından mikrofona gelen DSP Genel Başkanı Aksakal yaptığı konuşmada; “Değerli Bilecikliler, vatandaşlar arasında bir laf vardır. Seçimden seçime geliyorlar diye. Biz hiçbir zaman seçimden seçime gitmiyoruz. Seçimler arasında da halkımızla beraberiz. Bilecik’te de İl Başkanımız Sinan Demirel kardeşimizin önderliğinde, arkadaşlarımız Demokratik Sol Parti’nin ak Güvercinli bayrağını dalgalandırmak için yola çıktılar. Türkiye’de siyaset kurumu hakikaten büyük bir dejenerasyona uğradı. Bunu inanarak söylüyoruz, bunu bilerek söylüyoruz. Toplum neredeyse siyasi partilerden umudunu kesti. Artık kimin sağcı, kimin solcu olduğu belli değil. Eskiden kendisine solcuyum diyenler, solcuyum diyerek halktan oy isteyenler, şimdi sağdan umut beklemeye başladılar. Hepsi sağcı gibi davranmaya başladılar. Özellikle ağ partiler içerisinde, özellikle iktidar partisinden ayrılanlar oldu. Bunlar Ak Pari’nin kurucularıydı hepsi. Bu işin içinde yürümüşler, bakanlıklar, başbakanlıklar yapmışlar, Eskiden başbakanlık makamında bulunan kişi şimdi diyor ki, Ben kendimi yaşamım boyunca hiç sağcı gibi hissetmedim” diyor. Bunlar milletin aklıyla alay ediyorlar. Ne muhafazakârlık ayıp, ne dindarlık ayıp, ne solculuk ayıp, ne de milliyetçilik ayıp. Yeter ki dürüst ol, yeter ki vatansever ol, yeter ki halkın, vatanın ve milletin çıkarları için siyaset yap. Biz var olduk solcuyuz, halen solcuyuz, bundan sonra da solcuyuz. Atatürk’ün yoluna çıktık, Ecevit’in ışığında aynı inançla, aynı kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz” dedi. 

dsp-genel-baskani-onder-aksakal3.jpg

Genel Başkan Önder Aksakal konuşmasına devamla, “Bugün 11’nci ayın 11’nci gününde 11 plakalı Bilecik’imizde Güvercin yuvamızın açılışını yapıyoruz. Milletin diğer siyasi partilerden umudunu kestiği bir dönemde DSP dimdik ayaktadır, Bilecik ilimizde de Ak Güvercinli bayrağımız bundan sonra da dalgalanmaya devam edecektir. Ak Güvercin yuvamızın kapısı bütün Bilecikli hemşehrilerimize açıktır. Bu kapılarda yığılarak, 18 yıldan bu yana ülkeyi yönetenlerden yönetimi devralmak için vargücümüzle çalışmalıyız. Ekonomik sıkıntıların had safhaya ulaştığı, ülke borcunun trilyon dolarlara vardığı, her kesimin ekonomik zorluklar yaşadığı bu dönemde nbe yzık ki Hazine ve Maliye Bakanı da çantasını alarak görevi terk etmiştir. Tüm yaşanan bu zorluklardan, Ecevit’in deyimiyle, “Hakça paylaşımı sağlayacak tek parti olan DSP ile çıkılacağını, DSP’nin bunu başaracak gücü olduğunu sizlere söylemek istiyorum. DSP tekrardan halkımızın umudu olacaktır” dedi. 

Konuşmasının ardından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel birlikte kurdelayı keserek İl Başkanlığının açılışını yaptılar. 

dsp-genel-baskani-onder-aksakal4.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3299 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum