Düğünlere polis gelebilir

Düğünlere polis gelebilir

Düğünlerin başlamasının ardından olası bulaş riskini ortadan kaldırmak için ek tedbirler gelmeye devam ediyor.

Düğünlerin başlamasının ardından olası bulaş riskini ortadan kaldırmak için ek tedbirler gelmeye devam ediyor. Bu bağlamda; korona virüsü vakalarının arttığı illerde sokak düğünleri yasaklandı. Gaziantep’te başlatılan ‘düğün polisi’ uygulaması ise duruma göre diğer şehirlerde de hayata geçirilecek.

Bilecik İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından düğün merasimleri için uyulması gereken kurallar açıklandı. İşletmeler ve düğün sahipleri bahse konu tedbirler çerçevesinde düğün yapmaya başladı. Ancak, sosyal mesafenin korunamadığı durumların ortaya çıkmasından sonra bazı ek tedbirler gündeme geldi. Kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına sebebiyet verebilecek yardım çadırı, kermes gibi sosyal aktivitelere izin verilmezken bazı yerlerde sokak düğünleri yasaklandı. Ayrıca düğünlerde kolluk kuvveti görevlendirilmesi kararlaştırıldı. ‘Düğün polisi' uygulaması ilk olarak Gaziantep'te başladı. Şehirde 67 ekipten oluşan toplam 229 personel görevlendirildi. 

Bu kapsamda Bilecik'teki düğünlerde de olası olumsuzlukların yaşanması durumunda 'Düğün polisi' uygulaması devreye girecek. 

Bursa Emniyetine, Görüklü Mahallesi'nde yapılan bir sokak düğününde korona tedbirlerine uyulmadığı yönünde ihbar geldi. Bölgeye giden ekipler, düğün yapılan alanın etrafını çevirip müziğin sesini kıstırdı. Ardından mikrofonu eline alan bir memur, tedbirlere uyulması ve halay çekilmemesi şartıyla düğünün kaldığı yerden devam etmesine izin verdi.

Bu haber toplam 2801 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum