‘DÜNYA ÖLÇEĞİNDE TOY DÜZENLENSİN’

‘DÜNYA ÖLÇEĞİNDE TOY DÜZENLENSİN’

Vali Tahir Büyükakın, 737. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, Türk Cumhuriyetlerini, Ortadoğu’yu ve Balkanları kısacası gönül coğrafyamızı kapsayacak bir Toy’un Söğüt’te toplanmasına ilişkin düşüncesini TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a iletti. Konuya ilişkin çalışmalarının olduğunu aktaran Vali Büyükakın, Binali Yıldırım'dan destek isteyerek," Tensip buyurursanız, konuya ilişkin çalışmalarımızı sizlere ayrıca arz etmek isteriz” şeklinde konuştu.

‘DAVOS’A ALTERNATİF OLABİLİR’ DEMİŞTİ

Vali Büyükakın, Söğüt buluşmalarının gönül coğrafyamızda yer alan devletlerin Söğüt'te toplanması ile tam manasıyla bir 'Toy'a dönüşebileceğine dikkat çekti. Daha önceki açıklamalarında bu 'Toy'un gerçekleşmesi halinde Davos'a bile alternatif olabileceğine vurgu yapan Büyükakın, şu ifadelere başvurdu:

‘LİDERLER, KARAR ALICILAR BURADA BULUŞSUNLAR’

"Söğüt buluşmalarını gönül coğrafyamızı kuşatacak şekilde genişletmek ister, kelimenin tam manasıyla bir toy toplamak dileriz. Münasip görülür ve destek verilirse, Söğüt'te her yıl dünya ölçeğinde bir toy düzenlensin. Devlet liderleri, karar alıcılar, bilim ve sanat insanları burada buluşsunlar, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın kaderini ilgilendiren konuları burada görüşsünler, kısa-orta-uzun vadeli politikalar, stratejiler belirlesinler, 7 asır önce Söğüt'te yaktığımız kandil dünyayı yeniden ve daha güçlü bir şekilde aydınlatsın diler, tensip buyurursanız, konuya ilişkin çalışmalarımızı sizlere ayrıca arz etmek isteriz” diye konuştu.

dunya-olceginde-toy-toplansin2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2049 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum