'DÜNYAYA CEVAP VERMEMİZ GEREKİYOR!'

'DÜNYAYA CEVAP VERMEMİZ GEREKİYOR!'

Vali Süleyman Elban, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bilecik SMMMO'nun ev sahipliğinde gerçekleşen 24. Anadolu Odaları Platformu toplantısında konuşan Vali Elban, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Hain darbe girişiminin milletimizin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşuyla engellendiğine dikkat çeken Vali Elban, artık çalışma zamanının geldiğini söyledi. Vali Elban, darbe girişiminin arkasında büyük bir oyunun yattığına vurgu yaparak,"Dünyaya cevap vermemiz gerekiyor. Oyunun büyüklüğünü gördük. Ekonomik anlamda daha fazla çalışmamız, daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

dunyayacevapvermemizgerekiyor2.jpg

Vali Süleyman Elban, Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 24. Anadolu Odaları Platformu toplantısına katıldı. Vali Elban, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Önemli mesajlar veren Vali Elban, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak,"Daha çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde milletimizin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşunun büyük rol oynadığını aktaran Vali Elban,"Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar, milletimize de başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Vali Elban, 15 Temmuz'un acı bir hatıra olarak hafızalarımızdaki yerini alacağını ancak oraya takılarak yaşamamak gerektiğini söyledi. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin dinamiklerinin hemen harekete geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Elban, özellikle ekonomik anlamda daha çok çalışarak, daha çok üreterek dünyaya mesaj vermemiz gerektiğini ifade etti.

Darbenin püskürtülmesinde gösterilen fedakarlığın iş hayatına aktarılarak devam etmesi gerektiğini belirten Vali Elban şöyle devam etti:

"15 Temmuz günü ve ertesi gün gösterilen fedakarlıkları ekonomik tarafa, iş hayatına taşımamız gerekiyor. Daha fazla çalışarak dünyaya cevap vermemiz gerekiyor. Oyunun büyüklüğünü gördük. Bu işin uzmanı sizlersiniz. Size bir şirket getirildiği zaman daha defterin kapağını açmadan senin puanın düşük, senin mali yapın bozuk diyebiliyor musunuz? Yani önce alıp analiz etmeniz gerekiyor.

Kredi derecelendirme kuruluşları darbeden birkaç gün önce Türkiye'nin notuyla ilgili olumlu sonuçlar açıklamışlardı ama darbenin olduğu gece hiçbir inceleme yapmadan kredi notunu düşürüverdiler. Demek ki bizimde ekonomik alanda daha fazla mücadele edip onlara cevap vermemiz gerekiyor" dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.