DÜŞMANI YENDİĞİMİZİN 95.YILI

DÜŞMANI YENDİĞİMİZİN 95.YILI

Belediye Başkanı Selim Yağcı : “İstiklalimize ve istikbalimize göz diken her kim varsa layık olduğu cevabı misliyle almıştır, almaya da devam edecektir."

Düşmanı yendiğimizin 95. yılı düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Ecdadımızın kahramanlık hikayeleri bir kez daha hatırlanarak Osmanlı Çınarı’nın filizlendiği bu mübarek topraklara düşman askerinin ayak basamayacağı bir kez daha gür bir sesle haykırıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’in Türk tarihinin şanlı geçmişine ismini altın harflerle yazdırdığını belirterek, 95 yıl önce belki topumuz tüfeğimiz yoktu ama o yüksek ruh ve gönüllerdeki iman vatanımızı bölmek isteyenlere gereken cevabı vermiştir. Bugün de öyle değil mi?’ diye konuştu.

6 Eylül Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü kutlamalarının ilk adımı Başkan Yağcı’nın Atatürk Anıtına çelenk koyması ile atıldı, devamında Cumhuriyet Meydanında yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kutlamalar Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkez’inde devam etti.

kurtulus1.jpg

kurtulus2.jpg

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkez’inde düzenlenen etkinlikler saat 11:00’de şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kürsüde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Başkan Yağcı 95 yıl önce dönemin olumsuz şartlarına karşın verilen eşsiz mücadeleye dikkat çekerken başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi gazilerimizi sevgi ve saygı ile yâd etti.

kurtulus3.jpg

Türk milletinin vatan sevgisi ve hürriyet aşkıyla dolu olduğunu geçmişte olduğu gibi bugün de her Türk evladının kahramanlık ve cesaretinde bu sevginin bu aşkın mevcut olduğunu ifade etti.

Bugünde öyle değil mi !

“Bundan 95 yıl önce belki topumuz, tüfeğimiz cephanemiz yeterli değildi. Lakin o yüksek ruh ve gönüllerdeki iman karşımızda birleşen, vatanımıza bölmek ve parçalamak isteyen bir takım devletlere gereken cevabı vermiştir. Bugünde öyle değil mi ! Şairinde ifadesinde olduğu gibi “Kaderinde üstünde bir kaderin varlığını ve göklerden gelen bir karar olduğunu sindiremeyenler kirli oyunlarına devam ediyorlar. Her seferinde yanılıyorlar ve her geçen gün kaybolmaya mahkum oluyorlar.”

kurtulus4.jpg

Bayrağımızı indirtmeyelim !

“Gelin; tarihimizi hep birlikte yad edelim. Gelin; Yeni Türkiye yolunda böylesine önemli bir konumda bulunan şehrimizi yarınlara, emin adımlarla taşıyalım. Ezanlarımızı susturmayalım, bayrağımızı indirtmeyelim, bu cennet vatanı asla böldürtmeyelim. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancıyla; gelin dirilişe ve kurtuluşa hep birlikte yürüyelim.” diyen Başkan Yağcı

“Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve bilhassa 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha yad ediyorum” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Binali Yıldırım programa kutlama mesajlarını iletirken Bilecik Milletvekilleri Halil Eldemir ve Yaşar Tüzün de programa kutlama mesajı gönderdiler.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi yardımcı Doç. doktor Selma Göktürk Çetinkaya Milli Mücadelede Bilecik’in yeri ve Düşman İşgalinden Kurtuluşu konulu konferansı vermek üzere kürsüde yerini alan Çetinkaya bu zorlu süreç içerisinde il ve ilçelerde yaşanan kayıpları yunanlıların Bilecik halkına vermiş olduğu maddi ve manevi derin zararı çarpıcı veriler eşliğinde ifade etti.

kurtulus5.jpg

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosu’nun konseri ardından Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Mehmet Nuri Aydın ve Efe Mert Güven günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu.

kurtulus6.jpg

kurtulus8.jpg

Son olarak sahnede yerini alan Bilecik Belediyesi Mehter Takımı etkili bir sunumda bulunurken etkinlik sonrasında halka şifalı pilav ikramında bulunuldu.

kurtulus7.jpg

Bu haber toplam 2012 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.