EBABİL KUŞU BİLECİK'E KONDU

EBABİL KUŞU BİLECİK'E KONDU

Osmaneli Haceloğlu mahallesinde ikamet eden Nilay Titiz evinin balkonuna konan ve yaralı olduğunu andığı kuşu, Osmaneli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Abdullah Tetik’e getirdi. Abdullah Tetik kuşu gördüğünde bunun bir Ebabil kuşu olduğunu söyleyerek, kuşu kontrol etti.

ebabil-kusu-(3).jpg

Herhangi bir yarası bulunmayan Ebabil kuşunun özelliklerini gazetemize anlatan Veteriner Abdullah Tetik; “Kanatları daha uzun ve kavisli bir tür olan ebabil, gece gündüz havada kalıyor ve uçarken uyuyor. Geceleri gören bir tür olan ebabil kuşu, yalnızca üreme dönemlerinde yere inip, kayalıklardaki ve yüksek binaların çatılarında yaşıyor. Sürüler halinde, tiz çığlıklar atarak uçan ebabil kuşları ayaklarının üstünde diğer kuşlar gibi dik bir şekilde duramıyor.  

ebabil-kusu-(2).jpg

Yürüme özelliği çok gelişmiş değildir. Balkonunda Ebabil kuşunu bizlere getiren Nilay Kardeşimize duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Kuşun herhangi bir sağlık sorunu gözükmüyor. Bu kuşu yüksek bir binanın üzerinden salmamız gerekiyor ki yere inerse havalanamıyor” dedi. 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 5465 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum