Edebali Stadı'na ilk kazma vurulacak

Edebali Stadı'na ilk kazma vurulacak

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdür Yasin Özdemir, Edebali Stadı'nın 15 gün içinde yıkılacağını belirterek, "5 bin 300 kişilik yeni stadımızı 2 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

2014 yılının son günlerde yoğun yağış sonrası çatısı çöken ve o günden bu güne tam kapasite kullanılamayan Edebali Stadı, 15 gün içinde yıkılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Edebali Stadyumu’nun yeniden yapılması için 19 milyon TL’lik ödenek tahsis ettiğini aktaran Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdür Yasin Özdemir, "Spor Toto Teşkilat Başkanlığı aracılığıyla tahsis edilen ödenekle ekonomik ömrünü tamamlayan ve depreme dayanıksız olduğu için verimli şekilde kullanılamayan Edebali Stadyumu yeniden inşa edilecek. Edebali Stadı'nın yeniden yapımı için proje yapım ihalesi yapıldı. 2 bin kişilik stadyumda yenisi 5 bin 300 kişi kapasiteli olacak. Stadımızı yıkımına 15 gün içinde başlanacak. Allah nasip ederse en geç 2 yıl içinde bitireceğiz" dedi.

Öte yandan, İl Müdürü Özdemir, pandemi döneminde sportif faaliyetlerin bazılarına devam edildiğini, bunun yanı sıra bu boşlukta il müdürlüğüne bağlı binalarda yenileme ve tadilat işlerinin yapıldığı söyledi. 

edebali-stadina-ilk-kazma-vurulacak2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2863 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum