'EĞİTİMDE FEDA EDİLEBİLECEK TEK BİR FERT YOKTUR'

'EĞİTİMDE FEDA EDİLEBİLECEK TEK BİR FERT YOKTUR'

Muzaffer TEKELİOÜLU - Köşe Yazısı

Bu haftaki yazımın başlığı İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş’a ait. Osmaneli ilçemizde özel eğitim sınıflarını faaliyete geçirmekten dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren Fazilet Durmuş, hiçbir öğrencimizi, hiçbir çocuğumuzu eğitim hakkından mahrum bırakmamamız gerektiğini, her öğrencimizin eğitimle kazanacağı bir şeylerin mutlaka olduğunu ifade etti. “Eğitimde feda edilebilecek tek bir fert yoktur.” ilkesiyle hareket ettiklerini ve toplumumuzda çeşitli bakımlardan dezavantajlı olan öğrencilerimizi, sosyal hayata adapte edebilmek, onların kendilerini tanımalarına ve geliştirebilmelerine imkân sağlamak, en iyi şartlarda eğitim almalarını temin etmek için gayret gösterdiklerini dile getirdi. Açılışı yapılan Özel Öğretim Sınıflarının Osmaneli ilçemize hayırlı olmasını diledi.

Peygamber Efendimiz(SAV) bir hadis-i Şeriflerinde “Bir kişinin kurtuluşuna vesile olmak, üzerine güneşin doğup battığı her şeyden daha hayırlıdır.” Buyurmuştur. Bir kişinin kurtuluşuna vesile olmak dünyalara bedel… Peygamber Efendimizin müjdesine nail olabilmek için tüm varlığımızı vermeye razıyız. Eğitimcilerimiz diğer meslek erbabına göre biraz daha şanslı… Ellerinde hadis-i Şerif-e ulaştıracak çocuklar var. Diğer meslek erbabı olan kişiler de bir kişinin kurtuluşuna vesile olmak için eğitim kuruluşlarına yardımcı olurlarsa ve yetişen çocuklarımız devletine, bayrağına, vatanına sahip çıkarsa hadis-i şerifin müjdelediği hedefe ulaşmış olurlar.

Şunu asla unutmamalıyız ki gerçekten “Eğitimde feda edilebilecek tek bir fert yoktur.” Bilecik ili olarak bizler çok şanslıyız. Eğitimin başında herkese zengin, fakir demeden, kapasitesi ve kabiliyeti az veya çok her çocuğun yüreğine dokunabilen il milli eğitim müdürümüz var. Desinler, görsünler, alkışlasınlar, takdir etsinler, beni daha üst makamlara getirsinler diye değil, yaptığı işin kutsal bir görev olduğunu bildiği için, anne şefkati ve sevgisi ile dolu olduğu için, ülkesi başta olmak üzere çalıştığı ilin eğitim seviyesinin yükselmesi için gayret gösteriyor.

Özel eğitim sınıfının açılışında bir öğrencinin yanağından bir öpüşü var ki çok duygulandım… Daha da ileriye gittim gözyaşlarımı tutamadım. Yüreğinde merhamet olmayan, sevgiden mahrum birine milyonlarca lira verseniz aynı duygu ile o çocuğa sarılmasına, öpmesine razı edemezsiniz.

Fazilet hanım’ı bir kez daha kutluyorum. Davranışlarıyla, yaşantısıyla, doğallığıyla bizlere o kadar güzel şeyler öğretiyor ki… Katılaşmaya başlayan kalplerimizi yumuşatıyor, yaratılanı yaratandan dolayı hoş görmemizi sağlıyor. Bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız Başarın başarımız, sevincin mutluluğumuz olacaktır. Dualarımız sizinle…

 

Bu haber toplam 12162 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum