'EĞİTİMDE KAYBEDİLECEK TEK FERT YOKTUR'

'EĞİTİMDE KAYBEDİLECEK TEK FERT YOKTUR'

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilimizde bir takım programlar düzenlendi. Bilecik Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni ile başlayan kutlama programı daha sonra Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam etti. 

Kutlama programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Ardından Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde program devam etti. 

11-002.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş açış konuşması yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş konuşmasında eğitimin sevgi ve şefkat işi olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Öğrencilerine sevgiyle yaklaşmayan öğretmen, soğuk demiri döven demirci gibidir. Soğuk demir ne kadar dövülürse dövülsün onu şekle sokamazsınız. Eğitimin insanı iyiden, doğrudan, güzelden ve yararlıdan yana değiştirmesi gerekir. Bunun sağlanması ise eğitici ve öğretici konumunda olan sizlerin, sadece sözleriniz ile değil tutum ve davranışlarınızla, karakter ve duruşunuzla, örnek bir kişilik ortaya koymanızla gerçekleşir. Sizlerin tavır, davranış ve tutumlarınız bir fidana verilen ilk can suyu misali, pırıl pırıl bir gençliğin insani değerlerle donanmış bir neslin yetişmesine vesile olacaktır." dedi. 

33-001.jpg

İl Müdürü Durmuş konuşmasının devamın da öğretmenin bardağın boş tarafını değil, dolu tarafını görebilen olduğunu ifade ederek: "Her çocuğun, her öğrencinin mutlaka kabiliyetli olduğu, başarıyı yakalabileceği, bu ülkenin gelişmesine katkı sunabileceği bir alan mutlaka vardır. Öğretmen, öğrencisini her yönüyle tanımalı, onu yetenekli olduğu alana yönlendirmeli ve yüreklendirmelidir. Eğitimde kaybedebilecek tek fert yoktur düşüncesinden hareketle her öğrencisini kazanmaya çalışmalıdır. Öğretmen olarak bizim yaptığımız veya yapmadığımız şeylerin bir çok kişinin hayatını değiştirdiğinin farkında olmalıyız. Sizlerin de bu düşünce ile hareket ettiğinizden eminim" dedi. 

VALİ BÜYÜKAKIN ÖĞRETMENLERİ ALKIŞLATTI

İl Müdürü Durmuş'un ardından Vali Tahir Büyükakın konuştu. Kürsüye gelen Büyükakın: "Bugün buraya konuşma yapmak için çıkmadım. İl Milli Eğitim Müdüremiz gerekenleri söyledi. Ben salondaki öğretmenlerimiz ayağa kalkmasını istiyorum" dedi. Vali'nin bu sözünden sonra salonda bulunan öğretmenler ayağa kalktı. Öğretmenlerin ayağa kalkmasının ardından Vali Büyükakın: "Salonda bulunan diğer herkesin öğretmenlerimizi şükranla minnetle alkışlamasını istiyorum" dedi. Vali Büyükakın'ın bu sözleri üzerine öğretmenler uzun süre alkışlandı. 

44.jpg

Bu arada Vali Büyükakın programa katılan öğretmenlerin çok olduğuna dikkat çekerek: "Öğretmenlerimizin bu kadar fazla olduğunu bilseydim diğerlerini ayağa kalkmasını tercih ederdim." demesi salonda gülüşmelere neden oldu.  

Vali Büyükakın'ın konuşmasının ardından programa gönderilen telgraflar okundu. Daha sonra Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Şehit Öğretmen konusu temsil çalışması sunumu izlenildi. Programın devamında ise emekli öğretmenler adına Veysel Safitürk bir konuşma yaptı. Öğretmenlerden oluşan Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile süren kutlama programında ayrıca 2017 yılında emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi. Göreve yeni başlayan öğretmenler adına İlkay Özkan bir konuşma yaparken adaylığı kalkan öğretmenler yemin etti. Programda daha sonra ödül törenine geçildi. Futsal, Voleybol, Şiir, Resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Programda son olarak Müzik Öğretmeni Harun Atapay eşliğinde Öğretmen Marşı sunuldu.

55-001.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 4964 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum