EKŞİ ELMA ÇORBASI İKRAM EDİLDİ

EKŞİ ELMA ÇORBASI İKRAM EDİLDİ

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde köylü kadınlar tarafından yapılan Ekşi Elma Çorbası, müzeye gelen ziyaretçilere ikram edildi.

Pazaryeri Küçükelmalı köyü kadınları tarafından düğün ve merasimlerde ikram edilen ekşi elma çorbası, müzeye gelen konuklar tarafından afiyetle içildi.

Milletvekili Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can ve eşi Nesrin Can ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümran Erdoğan Karayiğit, gerçekleştirilen etkinliğe katılarak, vatandaşlara çorba ikram ettiler.

eksi-elma-corbasi-ikram-edildi4.jpg

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında kısa bir bilgi veren Milletvekili Selim Yağcı Bilecik Belediyesi tarafından daha önceki yıllardan itibaren Yaşayan Şehir Müzesinde güzel çalışmaların başladığına dikkat çekerek; ‘’Geçtiğimiz yıllarda şehrimize kazandırdığımız Yaşayan Şehir Müzesinde, güzel geleneklerimizi yaşatmaya devam ediyoruz. Zaten Müzemizin adı da Yaşayan Şehir Müzesi olduğu için her dönem belirli gelenek ve adetlerimizi burada uygulayarak yaşatıyoruz. Bugün de köylü kadınlarımız tarafından ekşi elma çorbası yapıldı ve ikram edildi. Diğer yandan güzel bir çalışma ise pala kilim dokumacılığı. Nedir Pala kilim dokumacılığı? Eskiden büyüklerimiz, annelerimiz eskiyen kıyafet ve elbiseleri tekrar keserek, kumaş haline getirir ve onlarla halı dokurlardı. Bizler de bugün böyle güzel bir geleneğin tekrar gün yüzüne çıktığına şahitlik ettik. Ben bu anlamda böyle güzel çalışmaları sürdüren ve katkı sunan Belediye Başkanı Nihat Can kardeşime ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

‘’BU TÜR GÜZEL ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’

Belediye Başkanı Nihat Can ise müzede 15. kez geleneksel etkinliğe imza atmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Hem yemek lezzetlerimizi hem de yöresel noktadaki giysi, kilim gibi geleneklerimizi yaşatıyoruz. Bugün de Pazaryeri ilçesine bağlı Küçükelmalı köyünde yaşayan hanımlarımızın, büyüklerimizin destekleriyle ekşi elma çorbasını yaptılar. Bu lezzeti turizm anlamında da yapmak tanıtmak istiyoruz. " dedi.

eksi-elma-corbasi-ikram-edildi2.jpg

Müze sorumlusu Yurdanur Kırlı ise Geleneklerimizi Yaşatıyoruz etkinliği kapsamında farklı etkinliklere imza atmaya çalıştıklarını dile getirerek, şunları söyledi: 
"Belediyemiz Yaşayan Şehir Müzesinde bu kez Pazaryeri ilçesi Küçükelmalı Köyü sakinlerinden teyzelerimiz müzemizde ekşi elma çorbası yaparak ikram ettiler. Amacımız, Bilecik merkezde bile çoğu kişinin bilmediği böyle bir lezzetin tekrar bilinmesi ve hatırlanmasıdı. Köye adını veren elma çeşidi, dağlarında bulunur. Normalde çok acı bir elma ve bunun ekşisi çıkartılarak çorbası yapılıyor. Kışın özellikle bayramlarda, cemiyetlerde, düğünlerde, cenazelerde hep bu çorba teyzelerimiz tarafından yapılmaktadır. Bilecik'in merkezi bu çorbadan hiç haberdar değil. Bu sebepten dolayı istedik ki müzenin bahçesinde bu çorba yapılsın. Müzeye gelen ziyaretçilere ikram edilsin." İfadelerini kullandı.

Vatandaşlar ve misafirler de gerçekleştirilen ikramdan duydukları memnuniyeti belirterek, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can ve müze çalışanlarına teşekkür etti.

eksi-elma-corbasi-ikram-edildi3.jpg


 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3062 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.