ELDEMİR MÜJDEYİ VERDİ

ELDEMİR MÜJDEYİ VERDİ

PROTOKOL İMZALANDI

Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası arasında 'Kredi kullandırılması yoluyla emekliliğine imkan sağlanmasına dair iş birliği' protokolünün imzalandığını söyledi. 

Eldemir gazetemize yaptığı yazılı açıklamada protokol şartlarını taşıyan Bağ-Kur'luların Ziraat Bankası'ndan kredi kullanarak borcunu ödemeleri durumda emekli aylığı bağlanacağını, kullanılmış oldukları kredi borcunun ise emekli aylığından taksitler halinde banka tarafından tahsil edileceğini söyledi.

Eldemir şunları söyledi.  'Bugün itibarı ile Sosyal Güvenlik Kurumumuz ile Ziraat Bankası arasında, kuruma borcu bulunan Bağkur’luların ‘Kredi kullandırılması yoluyla emekliliğine imkan sağlanmasına dair iş birliği protokolü’ imzalanmıştır.

İmzalanan bu protokol çerçevesinde, 5510 sayılı kanunun 4. maddesinin 1. fıkrasının 4(b) (Bağkur) kapsamında olup, kuruma birikmiş Bağkur prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek durumda olanlar, birikmiş borcu ile birlikte askerlik ve doğum borçlanması yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek olanlar ile birikmiş prim borcu ile durdurulan hizmet sürelerinin İhya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek olanlar Ziraat Bankası'ndan kredi kullanmak suretiyle emekli olabileceklerdir.

Sayılan bu şartları taşıyanlardan kredi kullanarak borcunu ödeyenlere emekli aylıkları bağlanacak olup, kullanılmış olduğu kredi borcu emekli aylığından taksitler halinde banka tarafından tahsil edilecektir.

Başvurularını gerçekleştiren esnafımızdan bu kredi kullanımına ilişkin herhangi bir komisyon ücreti alınmayacak ve ayrıca kredibilitelerine ilişkin geçmiş sorgulaması yapılmayacaktır. Söz konusu protokol birikmiş prim borcunun ödenmesi durumunda emekli aylığı bağlanabilecek Bağkur’lu esnafımızı kapsamaktadır. Uygulama 3 ay boyunca devam edecektir.

Gerçekleştirilen bu İş birliği protokolü esnaflarımızla ilgili önemli bir çalışmadır. Şu anda 2.9 milyon Bağkur’lu aktif sigortalımız ve 2.6 milyon da Bağkur emeklilik bulunmaktadır. Daha evvel şartlarının iyileştirilmesi ile alakalı güçlü düzenlemelerin ardından prim oranlarının %40’tan %34,5’e düşürmüştür. Bağ-kur sigortalılarımızı iş kazası sigortası kapsamına alarak, geçici iş göremezlik ödeneğinden faydalanma imkanı getirmiştik. Bağkur sigortası, kadınlarla ilgili esnaf kadınlarımıza verilen ödenekler ve diğer tüm teşvikler geçmişten bugüne yaptığımız önemli çalışmalardır. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde bulunan gerek yatırım ortamının iyileştirilmesine dair kanunala gerekse vergi kanunları ve iş dünyasını ilgilendiren diğer kanunlarda yapacağımız değişikliklerle yatırımı, üretimi ve istihdamı arttıracak birçok teşviki uygulamaya alacağız.

Yapılan protokolle esnafımıza bu imkanı tanıyan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu ile Ziraat Bankamızın kıymetli yöneticilerine teşekkür ediyor, düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 5965 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum